be my Followers

klik klik klik

Monday, November 22, 2010

what say U?

salam u all..
setelah sekian lama menyepi..
aku kembali dgn pertanyaan..
WHAT SAY U??
bila blog dh x terjaga..
x berupdate..
x wat blogwalking kat blog kengkawan..
xda cerita yg nk d share kan...
malas nk menulis & berceloteh d blog sendiri..
WHAT SAY U kalau aku stop berBlog..
hmm...

tp,,,jauh d sudut hati...
syg plak kat blog nih...
hmmm..
kalau nk simpan je n xyah d usik..
buang masa gak..
hmmm..... (dan hmmmmm lagi smpai esok..)





p/s :
sebenarnya xpelu tanya soklan ni kat org..
tp,,aku nk jugak berTANYA..
huhu

Wednesday, November 3, 2010

rajuk hatiku...

 salam semua...
maaf kerana dh lama menyepi..
entry kali ni..
nk share sesuatu yg aku jumpa kat facebook..

ayat2 ni sgt la mengena batang hidung aku sekarang...
tension dgn dunia cinta...
apa yg aku leh cakap..
kenyataan mmg susah utk diterima...
hurmmm..

jom la sama2 menghayati,,memahami & mengulas ayat2 kat bawah ni...
bagi aku..
aku setuju ngn ayat2 ni..
korang plak cmne??

baca dulu baru komen ye..

"  Andainya lelaki tahu
Dalam hati seorang perempuan
Ada naluri untuk disayangi
Ada rasa ingin diberi perhatian
Ada rasa untuk didengari keluh kesahnya
Ada waktu-waktu minta ditemani kesedihan.. "

"  Andainya lelaki tahu
Rajuk seorang perempuan minta dipujuk
Marah seorang perempuan perlu didekati
Sedih seorang perempuan harus didengari
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi.. "

"  Andainya lelaki tahu
Di sebalik seribu satu rasa itu
Ada sekeping hati nan lembut
Bukan untuk ditatang bagai minyak yang penuh
Bukan jua untuk dimanjai
Hanya perlu sedikit perhatian
Agar rasa kasih itu terasa wujud
Walau saat jauh
Kerana andainya lelaki tahu
Hati itu akan senantiasa bertanya
Pada diri seorang perempuan
Wujudkah cinta itu di hati lelaki
Bila saat jauh tanpa perkhabaran
Sebagaimana mekarnya cinta itu
Tetap di hati seorang perempuan
Biarpun berkali ombak menghempas
Tak sekali pantai hati itu berubah.. "




p/s :
sgt2 bingung dgn segala dugaan yg aku hadapi sekarang..
Ya Allah..
kuat kan la iman aku utk menghadapi segala ujian yg kau beri..
Aminnnnn...