be my Followers

klik klik klik

Thursday, October 14, 2010

inilah jawapannya..

salam pagi khamis kawan2...
entry pagi ni simple je..
nk kasi jawapan kat teka teki aku isnin lepas..

sapa2 yg belum baca entry pasal teka teki tu..
baca dulu ye..
 


sekarang aku nk kasi jawapan plak..
hehe..

sebelum tu aku nk mengulas jwpn2 yg aku dh terima setakat ni..
 


 
ada gak yg jwb betul sebenarnya..
tp,,aku xnak la kasi tau dulu aritu..
sbb aku mmg nk wat entry khas utk jwpn teka teki ni..


ni la jwpn yg sebenarnya..
Jamal tu dh mati dulu sebelum Ayah nya..
sbb tu la dia x leh nk dpt harta wasiat dr Ayahnya tu..
hikhikhik...



p/s :
teka teki ni xda kena mengena dgn yg hidup @ yg mati...
sekadar hiburan & buat kita refresh minda sebentar..
huhuhuhuhuhu

Wednesday, October 13, 2010

lagu best!!byk pengajaran...jom layan!!~

salam u all...
pagi ni aku jumpa satu lagu best kat youtube..
lagu baru ni...

byk pengajaran dlm lirik lagu ni..
music pun leh tahan best..
hehe

lagu nyanyian Sohaimi Mior Hassan ft Ana Raffali & Altimet..
lagu ni tajuk nya KALAU BERPACARAN


jom layan!!~

 

amacam????
best kan kan kan..??



p/s :
actually aku penah dgr lagu ni kat Hotfm...
tu la tergerak hati nk cari..
hehe..
share ngn korang kat sini..

Tuesday, October 12, 2010

DIARI RAMADHAN 1431H ~ kenangan yg best..dpt kad raya!!

salam & selamat tgh hari u all...
hehe..
apa cta aku ni??
masih buat entry tajuk ramadhan..

sebenarnya nk update & upload gmba2 kenangan yg best utk d kenang ramadhan kali ni..
2hari sebelum syawal menjelang aritu..
aku dpt kad raya!!!
yeyyy..


seronok sgt..

sbb dh lama aku x terima kad raya..
rasanya sejak tinggalkan sekolah..
sejak tu la aku xda terima kad raya lagi..

dan yg lebih seronok lagi kad raya ni dtg nya dr seorang blogger...
tu la yg menyebabkan kad raya ni special glerr...


haa...
penah nmpk x header blog ni???
ni la header blog kepada penghantar kad raya tu...

miss zafirah nabilah...

mmg baek la dia ni kan..
walaupun baru kenal..
sanggup pos kad raya kat aku..
dh la jauh kat kuching ni..
eheheh...

terima kasih yg teramat la miss nabilah..
sbb dh menberikan kenangan manis utk ramadhan kali ni...

meh aku tunjukkan kad raya yg aku dpt ni kat korang..
sila jgn jeles..
hikhik..


ni sampul kad...
sila abaikan alamat rumah tu ye...
jgn nnti korang anta bom plak kat umah aku..
huhu

jom tengok sebelah dlm kad plak...




suka tengok tulisan dia ni..
simple je kan..
cantek..

eyh..
bhgn dpn kad lom tunjuk...
hhehe..
nih dia bhgn dpan kad..


cantek kan..
sedondon ngn kaler baju yg aku pakai time tu..

sekali lagi aku nk ucapkan berbanyak2 terima kasih kat miss nabilah kita ni...
gembira ada kawan cam awak..
hehe..

utk pengetahuan korang miss nabilah ni seorang blogger yg agak hebat gak tau..
blog dia dh ada lebih 700 follower..
hebat kan..
kalau korang nk terjah2 blog dia..
sila la ke APA KATA HATI...

selamat berblogwalking!!~

Monday, October 11, 2010

AKU NAK NI!!!!~

salam & selamat malam..
baru je kejap tadi..
sedang aku tgk tv...
keluar plak satu iklan ni....

iklan McD!!!


argghhhhhhhhhhhhhhhh!!!
aku nak makan ni!!
adoii...


p/s :
nk klua g beli mls la plak...
telan air liur je la..
hurmm

jom teka!!~

salam u all..
dh lunch????
aku baru je selesai having my lunch...
kenyang yg amat sekarang nih...

ok,,entry kali ni aku nk share satu teka teki ngn korang...
sapa yg bijak leh la cuba jawab...
huhu...


teka teki nya berbunyi cmni....

Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal mati. Ayahnya pula kawhin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia je dapat kenapa? 

haaaaa...jawab jgn x jawab ok..
aku tggu jwpn korang..
next entry aku bagi jwpn...
selamat meneka!!



p/s :
teka teki ni hanya utk refresh minda kita je eyh..
xda hadiah diberi kepada peneka yg bijak...
mtk maaf..
huuhu

Sunday, October 10, 2010

jadual weekend yg full...kenduri kawen sana sini..

salam korang semua...
hepi weekend...
mcm mana weekend korang??
best??

aku sure glerrrr korang msti bz gak weekend ni kan..
bkn apa....
ramai yg pilih tarikh ari ni utk jd tarikh perkahwinan mereka kan..
huhuhuhuhuhu


aku tumpang gembira dgn semua kwn2 & kazenn2 aku yg melangsungkan perkahwinan mggu ni...
tahniah utk korang...
alhamdullillah dh sah korang semua sbg suami isteri....

dan kepada blogger2 yg melangsungkan hari bahagia dlm mggu ni...
pun aku nk ucapkan tahniah utk korang...
semoga jodoh berkekalan ke akhir hayat...
aminnnn....



p/s :
doakan jodoh aku cepat2 dtg plak ye...
hehe..
dh gatal nk kawen gak ni...
huhuhuhuhu

Friday, October 8, 2010

apabila lampu biru sudah menyala kembali..ekekekeke


salam sekali lagi u all....
hehe..
tgk tajuk & gmba kat atas ni msti korang dh tau apa cta entry kali ni kan...

yup!!!!
aku dh settlekan bayaran tertunggak broadband aku....
so,,,sekarang aku dh leh online bila2 masa je yg aku nk...uhuhu
seronoknyerrrr...
dh x terbatas lagi la aku nk terjah blog korang n update my own blog...
hepi yg teramat....

semalam aku pejam mata je pegi bayar kat kiosk celcom




korang tgk x amount tu???
uwaaaa....
telan air liur je la aku pegi mhabiskan duit nk menyambung balik line broadband aku ni...
hmmmmm....

tp xpe la...
yg penting hati aku senang dh sekarang ni....
dh boleh online balik cam dulu2....

^^..^^
 .............
.........




p/s :
nk kejar balik segala buffered earning kat nuff nang yg dh lari entah ke mana...
sedihhh nengok..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

miss PeaNut dh kembali.....ehehhe..

salam jumaat yg indah u all...
ya allah..
lama glerrr aku x update blog ni kan....
sekarang baru berkesempatan....


korang rindu aku x?????
ehehe...
kalau rinduuuu,,tatap la gmba aku kat atas ni puas2....
kihkihkih

nnti aku terjah blog korang ye...
utk melepaskan rindu kita..
hehe
perasan la plak aku ni...
mcm la ada yg rinduuu kan kan kan...


insyaallah..pasni aku akan tunaikan kata2 aku dlm entry2 yg sebelum ni..
kan aku cakap konon2 nk share mcm2 bnda kat sini..
tp,,belum ada masa & peluang nk update...
so,,,pasni nk update la sepuas2nya..
korang jgn x terjah sini plak nnti ye...
huhu




p/s :
lama x menaip entry baru...
rasa cam janggal la plak..
hihi...
welcome back to me!!~