be my Followers

klik klik klik

Wednesday, June 30, 2010

tinggal kenangan!



salam petang semua...

ooooppppppppppsssssssssssss!!
apa kes ni??
tempek2 gmba muka sedih ni..
smpai klua air mata darah lagi..
sedih bebenor la rupanya kan..hmmm

hurmmm..
actually,,mmg tgh sedih pon ni...
nk tau nape??
korang tengok sendiri kat bawah ni..

pas tengok..confirm fhm nape aku sedih..


uwaaaaaaaaaaaaaa!!

beg aku putus talinya la...
sob sob sob..

sapa baek n sayang kat aku..??
tolong hadiahkan beg baru utk aku please...
hehehe
x malu nya pompuan ni kan...


sedih aku nengok keadaan beg ni...
aku baru je beli beg ni awal taun ni...
sekrang dh tinggal kenangan je la..
aduuii..

jawabnya,,kena la aku carik beg baru..
duit duit duit...
arrgghh!!
mana nk dptkan beg yg xpayah beli guna duit???
hurmmm


oh beg!!
selamat jalan la ko..
pasni ko takkan ikut aku g mana2 lagi..
ko dudok je lam kotak harta aku kat umah tu...
mana tau lama2 aku simpan nnti ko blh bertukar jd emas plak..
ahahaha...

sapa baek angkat tangan??!!
haaaa..
yg angkat tgn tu,,,beli la satu beg utk aku ye..
hikhik..
menggedik lagi..
haha..
tu je la utk kali ni....
nk sambung nangis dulu k!!


p/s :
jgn plak nnti ada yg kasi beg plastik plak kat aku!!
xnak la!!
serius aku x nak..
kat umah aku dh berlambak beg plastik...
huhu

pre-entry lucky number 8!!

salam semua u all....
sebenarnya..aku plan nk buat surprise kat readers blog aku ni..
terutama yg belum lagi jd follower aku tu...


ada yg istimewa tentang nombor 8...
aku x nak kasi tau dulu...
tggu entry aku yg seterusnya k...

hint yg aku leh kasi tau korang kat sini ialah..
ia berkaitan dgn nombor 8 & follower...
hehe..

mesti ramai yg x paham kan??
nnti korang akan paham jugak..
aku tengah tggu masa gak nk bagi tau korang semua ni..
tggu entry istimewa tu nnti k..!!


p/s :
kalau nk tau apa yg aku sok sek sok sek kat atas ni..
pastikan korang check blog aku tiap hari..
smpai la aku umumkan..
apa bnda yg aku maksudkan ni k..
huhu
jgn marahhhh!!!~

hilangkan bosan bersama si dia!

salammm..
bosan sungguh kat opis sekarang ni...
xda keja plak nk buat...
kalau dh cmni..boring plak aku...
hurmmm..

dalam kebosanan cmni..
terpaksa la aku menghilangkan bosan aku dgn si dia...
siapa si dia yg aku maksudkan tu??

:
:
:
:
:
:
:
:
:



dia ni la...
mr.POCOYO!!
huhu

pagi2 ni TV3 bukak cerita ni..
terpaksa la layan je...
huhu
kurang ckit rasa bosan tengok gelagat mr.POCOYO n kwn2 dia ni..



cute sgt si POCOYO ni..
tp,,cerita dia pendek2 je..hhuhu

aduiii!!
apa nk buat lagi ni eyh???
ok,,,aku dh tau..
lebih baik aku wat blogwalking d pagi hari...
jom terjah blog kawan2!!!



p/s :
kalau ada kerja merungut..
sekarang dh xda kerja pon merungut..
hai la peanut..
knapa la ko ni x tau nk bersyukur..
adoyaiii..

Tuesday, June 29, 2010

how addicted to blogging are U??get ur answer here!!

salamm all..
cam yg korang baca kat tajuk entry aku ni..
kali ni aku nk share ckit satu bnda yg aku jumpa yg konon2nya leh mengeTEST sejauh mana ketagihan kita dgn dunia blogger ni...
msti korang yg lum penah try bnda ni rasa teruja nk try kan kan kan??
huhuhu..
masa aku jumpa bnda ni time aku wat blogwalking aritu pon aku teruja sgt2 nk try..
nk tau apa result yg aku dapat???
hikhik..
jom skodeng!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


wow!!
80% tu babe!!
tggi yg amat kan..ahahahaha

sesungguhnya aku mmg ketagihan dlm dunia blogger ni...
adoyaiiii!!!

ok2..
aku tau korang dh x sabar nk test tahap ketagihan korang jugak kan...
ni dia link untuk korang test korang punya tahap ketagihan tu..

hihi...
sebelum aku tamatkan entry kali ni..
aku nk ucapkan selamat mencuba kat korang semua k..
huhuuhu..


p/s :
kalau dh dpt result tu nnti..
share2 la jugak kat aku ye..
berapa yg korang dpt...
hehe

Monday, June 28, 2010

sebelum keadaan x leh nk d ubah lagi..aku perlu carik jalan!!tolong la bagi idea kat aku...

salam readers ku semua..
hehe
arini korang dh makan???
aisehhhhh..tanya pasal makan plak..
actually..tu hint aku utk korang..
hint apa plak ni??mcm2 la aku ni kan...
hehehehehehehe

sebenarnya,,,kali ni aku nk cakap pasal makan!!
cmne nk control nafsu makan???
aku ni mmg suka makan...
padan gak la aku dpt AWARD KUAT MAKAN drpd miss kacang aritu..
hahahaha

tengok ni..gmba aku tengah melahap time lunch break jumaat lepas..
hikhik..
nyum nyum nyum!!
jgn jeles ye korang!!


hurmmm...
berbalik kepada cerita asal...
last month aku ada mtk pendapat readers pasal
haaa...
ingat x entry aku yg tu??
kalau x ingat or mmg xpenah baca pon..
klik je link tu..n korang baca la k..
dlm entry tu aku ada mtk cadangan cmne cara nk kurangkan berat badan...

byk gak la cadangan yg aku dpt dr rakan2 blogger...
tapi,,korang nk tau x???
susahnya aku ni nk buang tabiat makan aku ni...
aduiiii!!!
aku pon dh xtau cmne nk buat...

orang makan..aku pon nk makan..
pantang tengok makanan..
mmg aku nk makan...
cmne ni???
tolong!!!!!!!!!


haaa...
ni pon gmba makan2..



kat atas ni gmba aku ngn syeera..kwn sekerja aku...
gmba kami makan2 jugak..
kalau x silap aku..gmba ni kami ambik last 2weeks...
hurmmm

ok!!
sekarangg aku nk mintak pendapat korang..
perlukah aku ambik pil2 or slimming tea or bnda2 yg sama waktu dgnnya tu???
perlu x ek???

aku bukan apa..
sebenarnya malas la ku nk ambik bnda2 cmtu..
takut ada plak side effect kat kesihatan...
tp,,
aku mmg susah nk control cara pemakanan aku...
adusss!!dilemma betul la aku sekarang ni....

tolong la ye kwn2!!
sebelum berat aku cecah angka 70kg...
aku nk carik jln utk ubah diet aku...
kasi idea ckit cmne aku nk buat ni....
tolong ye!!!


p/s :
aku xnak jd lebih besar dr sekarang babe!!
tolong la...
ideas please!!~

heran betul la..aku je yg mengalaminya or korang pon sama jugak ek??

salam...
aku tgh heran nih...
xtau la..
cuma aku je yg ada mslh ni or korang pon mengalami bnda yg sama..

aku rasa shoutmix aku tu mcm ada problem ckit ari ni..
sejak pagi tadi lagi dh...
aku g blogwalking kat blog org pon ada yg mcm ni jugak...
penat aku refresh 2 3 kali



mcm ni la keadaan/rupa shoutmix kat blog aku ni..
kosong je...
xtau kenapa..
tp,,kdg2 ada plak dia mcm biasa...
hurmmm...
mcm2 je mslh kan..
korang ada mslh cmni jugak x???
or
line internet kat tmpt aku ni mmg x bagus gak arini..
komen ckit ye!!


p/s :
ssh nk tinggalkan jejak kat blog yg aku lawat ari ni..
shoutmix ni meragam plak..
adoyaiiii!!!~

a lovely surprised 4 me from STILLA

salammm...
hehehehe...
syok tul aku last week tau..
murah rezeki plak rasanya...
lum habis hepi dgn hadiah yg aku terima dr BSPOTGURL..
aku dpt plak surprise from STILLA
yeay!!
best nyerrr...

last friday,,,aku dtg opis terus je g join member2 opis breakfast kat pantry...
lepas tu..cam biasa la..
aku kembali kat tmpt aku..nk sambung keja la konon..
tba2 aku terpandang kat tepi meja aku tu..
wahhhh!!!!



ada org bagi gift...
mula2 tu aku pk gak..
sapa plak bagi aku hadiah pagi2 ni..
aku belek2 hadiah tu..
aku cium bau dia...
sah!!
STILLA la yg kasi kat aku....


sempat lagi aku pose ngn hadiah yg dia kasi ni..
sebenarnya dlm kotak tu..ada perfume...
wangi glerr babe!!
aku suka bau dia...
aku xda ambik gmba botol perfume tu..
terlupa plak..hihi
x dapat la nk show kat korang...

pas aku confirm yg STILLA yg kasi hadiah tu kat aku..
terus je aku pegi kat tmpt dia...
hehe
untuk apa???
untuk cakap TQ la...and yg paling penting...
untuk ambik gamba!!!
huhuhuuhu


hehehe...
ok,,aku nk ambik kesempatan alang2 aku dh wat entry pasal hadiah ni..
aku nk ucap thanks sekali lagi kat STILLA 4 the gift!!
LUV IT SO MUCH DEAR!!


p/s :
nnti kalau aku pakai perfume ni...
confirm sama bau aku n stilla..
maka akan confuse la org sekeliling kami..
bau sapa tu??
hehe

hadiah sudah mariiiiii la..hikhik!~

salam..
hehehe...
pernah baca x entry aku yg bertajuk yeay2!!ada org nak bagi hadiah!!
heeeeeeeeeeeeeeeeee..
jgn jeles korang...
hadiahnya dh sampaiiii!!

sebelum aku tunjuk kat korang apa hadiah yg aku dapat tu..
aku terlebih dulu nk mintak ampun & maaf kat org yg baik hati nk bagi aku hadiah tu..
sbb apa??
sbb aku lmbt publish entry pasal hadiah ni..hikhik
ampun ya bukk!!~

org yg aku maksudkan tu x lain x bukan....  cik BSPOTGURL
hehe
aku dpt hadiah dari dia sbb aku jd follower dia yg ke 200..
ni entry bspotgurl pasal follower ke-200 blog dia..klik la kalau nk baca..

mggu lepas..kalau x silap hari khamis..
hadiah ni dtg kat umah aku..posmen pos laju yg anta..hikhik

syok tau bila balik dr kerja tengok ada bungkusan utk aku..
haaaa...
msti korang nk tau apa kat dlm kan...
hehe
meh sini..aku share kan ngn korang apa yg aku dpt k..


yeay!!
aku dapat beg yg comel...aku suka rasa lembut bulu2 kat beg ni..hikhik
mcm tau2 je aku suka bnda yg jenis bulu2 cmni..
and ada cute transparent bear keychain..
siap ada kad lagi..
kalau korang x brapa nk nmpk..
bspotgurl ni tulis..
.
.
.
.
.


DEAR PEANUT,
SALAM KENALAN
&
HAPPY ALWAYS
"BSPOTGURL"
.
.
.
.
.

thank u so much to BSPOTGURL for the present..
aku suka sgt2 hadiah ni...
bertuah tul aku coz dpt jd follower yg ke 200 blog BSPOTGURL...

ehehe..
kepada korang yg lain tu..
g la melawat blog dia..
sbb aritu dia cakap nk bagi hadiah lagi utk follower dia yg ke 300..
mana la tau korang yg akan jd org yg btuah tu kan..huhu
sila sila la ke sana...


p/s :
mmg seronok kalau dpt hadiah kan..
hehe
bagi la lagi hadiah kat aku..
aku suka tau!!
aduuiii,,sempat lagi menggedik..
hihi

Saturday, June 26, 2010

anugerah sexy dari miss kacang!!

salamm..
terlebih dahulu aku nk mtk maaf kat miss kacang
sbbnya..aku lambat glerr jawab tag n tayang award yg miss kacang dh bagi kat aku last week..
sorrriii yg teramat k..

ok...
aku gembira sgt bila dpt award ni..
coz..sekaligus aku dpt 3 award dr miss kacang yg baek hati ni...

jom kita tengok award apa yg aku dpt...




~award yg pertama~
award kuat makan...hikhik..mcm tau2 je aku ni mmg kuat mkn..


                                   

~award yg kedua~
award the cutest blog ever...cute kerrr??hehe..kalau betul cute..mekaseh la ye...alhamdullillah..suka sgt bila org cakap cmni...huhu



~award yg ketiga~
ahahahaha...cute blog award...yg ni aku paling suka..sbb gmba dia sexy!!hikhik..gatal sunggauh la aku ni...tp,,mmg betull..aku suka!!


haaa...tu la award2 yg aku dpt dr miss kacang nih...
tp,,lum cukup syarat lagi..
kena jawab dulu tag yg dia kasi...

orait..no problem...
sesi tayang award dh selesai...
jom ke sesi menjawab tag plak

.
.
.
.
.


***apa usaha korang untuk cantik kan blog?***

carik layout2 yang menarik,,cute,,menarik perhatian...pastu tambah la apa yg patut kat ruangan2 yg ada kat blog kita...tp pastikan jgn crowded sgt la..huhu

***website yang bantu anda meng edit?***



***5 perkataan yang menggambarkan diri anda***

love to be me

suka berkawan

kakak sulung

pengguna myvi ~leh lawat blog pasal kereta aku kat MR.BLACK

suka karaoke!!

***kasi dekat 10 orang and sebab...??***

sbb dia ensem..ahaha

sbb blog dia mmg cute!!ada katak..aku suka katak!!~

sbb blog dia pinky...i like!!

sbb suka layout dia..nmpk kemas je..

sbb nama kami hampir sama n dia ni cantek glerrr..betulll!!x tipu punya...

sbb aku suka header blog dia...kreatif..jeles aku tau

sbb blog dia slalu cerita pasal bnda2 yg menarik perhatian aku..

sbb nama blog dia COMEL...hikhik

sbb aku suka kat dia...wah..klua tajuk plak..

blog dia so simple tp masih nmpk cute..huhu


***cakap thanks dekat orang yang kasi award nie***

thank u so much ye miss kacang kerana kasi tag ni kat aku


***adakah anda terharu...??***

aduuuiiii...sgt2 la terharu..ahaha


***apakah yang anda lakukan untuk jadikan blog nie cute?***

maintain kan mcm ni...nnti kalau dh jemu ngn layout ni..aku akan carik yg baru..supaya org semua akan suka tengok n slalu dtg jenguk..hihi




ok...itu saja..
kepada yg kena tag tu..
sila sila la jawab ye...

kalau dh jawab tu nnti kasi tau la kat aku..
leh gak aku g jenguk2 apa yg korang tulis kat entry korang tu nnti k..

p/s :
fuhh!!
lama gak masa yg aku ambik utk siapkan entry ni..
hmmm...berpeluh gak babe!!
hihi

Friday, June 25, 2010

padan muka aku!!~

salam u all!!~
ari ni,,entah knapa la...
aku rasa mood aku xtau dh pegi mana..
nk update blog aku ni pon aku rasa cam berat je..hurmm...

pagi tadi cam semangat nk wat entry baru...
tp,,bz ngn keja
terpaksa la dahulu kan keja kan..
keja lebih penting..

pastu aku kua ngn geng2 sekerja time lunch break tgh ari td..
sambil klua jln2 carik mkn tu,,aku pon message2 dgn my Love...
nk d jadikan cerita..
gaduh plak ngn my Love..
actually,,salah faham je..
semuanya gara2 hp aku lagging..

salah aku jugak x check dulu..
aku marah dia sbb aku tggu message dia masuk mmg lmbt bebenor...
aku kol n terus je membebel kat dia..
dia cakap dia dh anta msg kat aku..aku yg x balas msg dia...
aku marahhh~!!
aku terus hang off kol kami...

then,,aku check la balik sent item aku..
rupanya,,,aku x anta pon msg kat dia..
sbb hp aku dh simpan hampir 2000 msg kat lam inbox..jd hp aku ni jg lagging ckit..
sbb tu la aku xperasan yg msg yg aku dh type tu x d anta kat dia...
aduuussssss!!
aku yang bersalah!!~

aku try la mtk maaf..pujuk dia..
tp,,malangnya..dia marahhhh besar daaa...
mmg padan muka aku...

mlm tadi kami plan nk klua date mlm ni..
tp dek kesalahan bodoh aku tu..
terus je plan cancelled!!

hurmmm...
kepada korang2 readers yg aku syg..
jgn jd cam aku k..
lain kali check dulu btul2..
baru nk marah org..
tgk cam aku ni..
xpasal2 aku plak yg kena marah...
arghhh!!!


to my Love..
"sayang,,kamek mintak maaf k...jgn la marah gk....klak cepat tua lak..hikhik"



p/s :
rinduuuu eyh!!
nyesal tul la aku marah2 kat dia td..
kalau la masa leh d rewind..
hurmmmm

Thursday, June 24, 2010

komen macam hampeh!!sakit hati aku!!~

salam semuaaa.....
bagaikan jatuh d timpa tangga je aku ni...
sakit tul hati aku hari ni...
dh la aku masih frust ngn iklan mr.nuff yg lum jugak melekat kat blog aku..
tiba2,,pagi2 lagi dh ada org buat hal menyakitkan hati aku!!!
betul2 sakit hati..

kalau korang d tmpt aku..
sure korang akan rasa jugak apa yg aku rasa...

cerita nya cmni...
pagi tadi..cam biasa la..
aku sign in la aku punya blog..nk tgk2 ada komen baru or follower baru dan mmg niat aku nk update blog aku pagi ni...


mula2 bukak..kat dashboard aku aku tengok ada 1comment utk d approve..
wahhh!!
aku pun semangat la nk bukak..nk tgk apa komen tu..

sekali aku bukak komen tu n baca...
aduuuHHHHH!!!
sakit betul hati aku..
rasa panas mcm kena bakar je...
korang baca la apa komen dia ni...
entah jantan or betina si pengomen ni


guna nama Z sahaja...
dh la x tinggalkan link..
sure glerrr org ni pengecut..
tau nk menjatuhkan semangat org je..
kalau betul berani..
tinggalkan la link kat situ..
boleh la aku jenguk blog dia balik..
nk tengok sejauh mana hebatnya blog dia smpai cakap blog org cmni!!!!
geram betul aku!!!

aku reply komen tu balik...
aku cakap cmni...


kepada encik or cik Z..
kalau ko baca entry khas tentang ko ni..
tolong la tunjukkan diri..
bagi tau sapa kau..
kalo x pun..
tinggalkan link ko kat cni...
aku nk tengok blog kau yg menarik sgt2 tu!!
menyampah aku!!!

kepada kawan2 yg lain..
kalau korang nk baca dgn jelas lagi komen yg dia tulis tu..

tolong la jgn buat org cmni..
kalau betul pun blog aku ni x menarik..x bagus...x best..
jgn la ckp cmtu..
boleh cakap baek2 kan..
berbudi bahasa la ckit...
tegur dgn cara positif..
insyaallah aku akan terima...
ni tegur cara cmni..
sakit hati tau!!!

kecik ati aku!!
hmmmm..
kepada korang2 yg lain tu..
penah x terima komen hampeh cmni kat blog korang??
kalau ada..apa korang buat??
share ckit kat aku!!
aku tunggu respon korang...


p/s :
aku betul2 nk tau sapa la si Z ni..
laki o pompuan agk2nya?
ish,,kompom x tenang hari aku hari ni..
cisss!!!~