be my Followers

klik klik klik

Monday, November 21, 2011

debaran sang Harimau & si Garuda


salam isnin yg penuh debaran u all..
aku sure smua rakyat Malaysia merasakan perasaan yg sama....
smuanya gara2 BOLA..hihi




malam ni HARIMAU MUDA akan menentang GARUDA...hope sgt2 Malaysia boleh mengekalkan kejuaraan yg telah d menangi d LAOS 2tahun yg lepas....
malam ni confirm penuh la smua stall2,,gerai2,,kedai2 makan...
sbb tengok bola ramai2 baru la lebih feel..kan kan kan???huhu

aku pulak mungkin akan tengok kat umah je...bersama family....
leh kata quality time jugak la masa tengok bola ni kan...leh duduk sama2 depan tv ngn parents & adik beradik...

korang plak tengok kat mana??

Wednesday, November 16, 2011

pinky la babe!




salam petang u all..hihi
sekarang aku tgh sengal...boring xtau nk wat apa...tba2 tengok jam tangan g-shock adik aku...

teringin plak nk try...kehkehkeh...terus je snap pic pakai g-shock yg pinky ni..hihi...
amacam??
sesuai x tangan aku pakai jam ni?

kalau tanya kat aku...aku cakap nmpk ok je...kiut...hehe

tp,,kaler pink tu la yg wat nmpk x brapa nk sesuai kan kan kan...
lama dh aku x beli & pakai jam...rasa janggal je kalau pakai jam..
xtau la nape...hihihihi

agak2nya kalau ada org kasi hadiah jam or dlm bahasa yg lebih mudah nk faham,,kalau org kasi free baru la aku pandai nk pakai jam kot....heeeeee

hahahaha...cukupla smpai sini entry sengal aku nih...hehe..
dadaaaaaaa!!
posted from Bloggeroid

Tuesday, November 15, 2011

MILD+REGULAR=not bad :)

apa bnda yg aku pok pek pok pek ni ye?
bnda simple je....smua ni blaku SEBAB KEMALASAN nk klua lunch..hihi
tghari ni,, cuaca kat Kuching ni HUJAN...
perut plak lapo...adoyaiii

akhirnya,,aku masak air utk buat nescafe...
oleh kerana NAFSU LAPAR sedang menguasai..
idea dtg utk try mcm mana rasanya kalau NESCAFE MILD + NESCAFE REGULAR..hhuhu
so,,aku try la campurkan...


hasilnya,,,NOT BAD la jugak...
aku lebih suka NESCAFE MILD...yg merah tu x sedap...
walaupun dh d campurkan...rasa yg merah tu mcm mengganggu je...
ehehe..

so,,,kesimpulannya...
this is the 1st & the last time aku akan mnum NESCAFE CAMPUR ni...
hihiihi..


apepon...i still enjoy my Lunch with Nescafe!! ♥ 


addicted to PASTA ♥ ♥ ♥

salam u all..
lama dh x update story mory kat blog aku ni...hehe
arini aku nk share ckit pasal PASTA...

hehehe...PASTA yg aku maksudkan ni bkn la PASTA yg utk d makan tu...
TAPIIIII...
PASTA Korean Drama Series..♥ 


drama series PASTA ni actually sedang dipertontonkan kat TV2 weekdays at 5pm..
mula2 aku x la minat mana pun cerita ni...
alkisahnya begini...
aritu aku pegi la kat kedai dvd kat area tempat tinggal aku tu...
konon2nya nk carik Korean Series SECRET GARDEN
sbb kawan aku cakap secret garden tu best glerrr...

TAPI,,nk d jadikan lebih dramatis kisah aku ni....kat kedai tu habis stok plak utk secret garden...
amoi tu cakap,,,"kalau u mau,,u dtg esok la...ari ni sy order dulu utk u"
ermmmmm...
aku malas la nk janji ngn amoi tu..
so,,aku cakap xpe la...aku beli dvd lain je la...
itu la pasal aku beli dvd PASTA ni....sbb aku ada terbaca status kwn kat facebook cakap PASTA pun best...hehe

bila aku dh mula LAYAN dvd korea ni....sampai x tido d buatnya...
mmg BEST GLA drama ni...
aku malas nk ikut kat tv2 tu...sbb time pukul5 ptg tu time aku balik keja...nnti byk part yg miss...
layan dvd lagi cepat..xyah nk tggu iklan....ehehe


jom baca sinopsis ringkas yg aku dapat copy dr sebuah website ni...

♥ ♥ ♥ PASTA♥ ♥ ♥ 
“Pasta” covers the dreams and success of a young woman who aspires to become an elite chef at La Sfera restaurant.
Seo Yoo Kyung started her career as a kitchen assistant at La Sfera restaurant. She eventually works her way up to become a chef.
Choi Hyun Wook is the top chef at La Sfera restaurant. He studied the culinary arts in Italy and started out as a chef assistant at a hotel in Sicily. Hyun Wook eventually worked his way up to become the most widely recognized Italian chef in Korea.



aku nk SYOR kan kat PENCINTA2 drama Korea...
(poyo btul ayat aku kat atas nih..hihi)
sila tengok PASTA...sure BEST!!!
YES CHEF!!


Friday, November 11, 2011

happy birthday mummy!!




happy 45th birthday utk mak aku...
ROHANA HAJI AMIT..

cantek btul tarikh birthday mak aku tahun ni...11.11.11..jeles aku...haha

aku doakan semoga mak sentiasa d murahkan rezeki &d panjangkan umur oleh Allah...aminnnn...
i love u mak!!
posted from Bloggeroid

Sunday, November 6, 2011

selamat hari raya aidiladha



salam ahad yg mulia u all...
apa yg u all korbankan utk tahun ni???hehe...

apapun pengorbanan yg kta masing2 lakukan...
yg paling penting ialah keikhlasan kta melakukan pengorbanan tu...
alaaaaa...berceloteh plak aku kat sini...

so..rasanya entry ni akan berakhir d sini..

selamat hari raya aidiladha utk smua umat muslimin & muslimat d mana pun u all berada sekarang!!
take care...
posted from Bloggeroid

Friday, November 4, 2011

i missed them mucHHHH!!

salam jumaat u all....
ari ni tetiba je aku rasa rinduuuuuuuuuuu sgt2 ngn member2 sekolah aku...
aku pun cuci mata la tgk gmba2 kami bersama sebelum ni...
really missed them...auwww

 gmba ni kami ambik masa buat surprise birthday party utk one of our fren....
aksi lompatan maut..haha
tp,,ada gak yg x sempat nk lompat..huhu

 yg ni plak,,pic gadis2 ayu yg bertemakan DRESS oh DRESS...
masa ni aku x join dia org...huhu
sweet kan smua my gurls..

 ni plak pic PERTEMUAN YG X D RANCANG..hehe
kami jumpa masa lunch time...
kebetulan lunch d tempat yg sama...
so,,kami x buang pluang la utk take pic bersama....
hantu camera!

 IZZAH SYAZANI....
member paling rapat ngn aku kat sekolah sampai la ke matrikulasi dulu..
lama gla dh aku x jumpa dia..
JAH,,,AKU RINDU KAU OII...haha

 sebahagian geng2 aku yg pose sakan...

fren forever...
miss u all gurl... ♥ 


kami rapat sgt2 masa zaman sekolah dulu..
tp,,sekarang memandangkan aku ni dh bekerja & hampir kesemua dia org still blaja,,jd aku agak kurang bersama ngn dia org ni.... :(

kalau dia org ajak keluar...
aku slalu je x available....hurmmmm

hope sgt2 akan dpt bersama ngn dia org lepas ni...utk melepas rindu...hehehe


Sunday, September 18, 2011

kisah si mekanik & doktor

salam & selamat pagi buta u all..hehe
aku nk bermuhasabah diri jap pagi2 cmni....

seperti yg kita semua tahu...
semua yg berlaku telah ditetapkan & pasti membawa makna tertentu dlm kehidupan kita....
jd,,kita hendaklah belajar menerima hakikat & berusaha untuk sentiasa memperbaiki kehidupan kita....
jom,,rileks minda & kaitkan dgn apa yg aku cakap2kan pasal takdir & ketentuan hidup manusia dengan kisah si mekanik & doktor ni....


A mechanic was removing a cylinder head from the motor of a Harley motorcycle when he spotted a well-known heart surgeon in his shop.
The surgeon was there, waiting for the service manager to come and take a look at his bike.
The mechanic shouted across the garage, "Hey, Doc, can I ask you a question?"

The surgeon a bit surprised, walked over to the mechanic working on the motorcycle. The mechanic straightened up, wiped his hands on a rag and asked, "So Doc, look at this engine. I open its heart, take valves out, fix 'em, put 'em back in, and when I finish, it works just like new. So how come I get such a small salary and you get the really big bucks, when you and I are doing basically the same work?"

The surgeon paused, smiled and leaned over, and whispered to the mechanic...
"Try doing it with the engine running."

renung2 kan & selamat beramal....huhuhu

Friday, September 9, 2011

SIMPTOM tangan kebas..kenapa?

salam jumaat semua..
kenapa entry ni aku tulis kat sini ari ni??hehe
sila rujuk kat entry ni..klik aje!

so,,aku ada la wat research ckit...
tgk gmba kat bawah ni...


ni la antara result yg aku dpt masa search kat encikGOOGLE..
WAHHHHH,,berdebar2 ni...
semua yg klua mcm kronik je...terus aku susah hati ni..

so,,aku klik la link yg paling buat aku susah hati..
KENCING MANIS..
takut betul kalau kena penyakit cmni time usia muda...
nk tau apa yg aku jmpa..?


huhuhu...nasib baik la...
xda simptom kebas pada jari dlm senarai tanda2 kencing manis..
alhamdullillah..

kalau bukan simptom kencing manis,,kenapa pulak la hujung jari2 ni rasa kebas eyh?
aku klik link yg satu lagi..RAHSIA PERUBATAN ISLAM
baca petikan kat bawah ni...aku ambik dr laman rahsia perubatan islam tu...


hmmm,,,tp aku x rasa la aku ni terkena santau mcm tu...
hehe,,aku rasa la...

kat sini la aku dpt jwpn yg aku rasa 90% betul..


aku rasa betul la kot...sbb aku ni mmg kuat makan...
makan pulak makanan yg SEDAPPPPP2 je..haha..
paham2 la kalau dh sedap tu huruf besar smua kan kan kan...

aku ingat kalau ada peluang nnti aku nk g buat medical check up..
at the same time kena control la ambik makanan2 yg berminyak & berlemak...
msti ambik makanan yg sihat2...huhu

sapa2 yg ada simptom mcm yg aku rasa,,HUJUNG JARI RASA KEBAS..
kemungkinan besar kita2 ni mempunyai tahap KOLESTROL yg agak tggi..
so,,,sama2 la kita jaga pemakanan kta mulai hari ni...

sharing is caring...
SELAMAT MENJAGA KESIHATAN DIRI!!
hehe

Thursday, September 8, 2011

sila jgn JELES..haha

salam utk u all smua...
nk JELES apa hal plak ni eyh??kihkih
saja je nk propa....nk show off kat korang terutamanya ORG SARAWAK yg merantau kat negeri org...
nk wat dia org jeles ckit...

dh 2hari bturut2 aku breakfast dgn LAKSA SARAWAK yg superNYUMMY!!
hehe...
kenyang weiii...sapa2 yg teringin tu p la cari....aku x leh la nk tolong cari utk korang makan ye...
juz aku leh tolong carik gmba laksa sarawak utk melelehkan air liur korang je...kehkeh..
JAHAT aku ni kan....


selamat mencari laksa sarawak kepada yg teringin tu....
NYUMNYUM

Wednesday, September 7, 2011

kalau hujung jari2 terasa kebas apa maksudnya?

salam u all...
persoalan kat tajuk tu main2 kat dlm otak aku ni sejak ptg tadi...
sbbnya aku rasa kebas pada hujung jari2 aku time aku tgh wat keja siang td....
tambahan plak,,,tgh hari td dada aku rasa sesak semacam je....


so,,aku decide mlm ni aku nk wat research pasal persoalan ni...
kalau aku dh dpt maklumat nnti aku akan share kan dgn korang ya...
maybe aku akan share kat blog INFORMASI WAJIB DI KONGSI...
blog tmpt aku share segala ilmu yg aku penah baca...

kalau aku dh update info pasal ni aku akan update kat sini jugak ye..

salam lebaran!!

salam aidilfitri to all frens,bloggers & readers...
today hari ke 9 kita dalam bulan Syawal yg indah ni..hehe
so,,,lum terlambat la aku nk buat ucapan ni kan...

lama x update blog nih....
thanks jugak kepada yg sudi jenguk2 blog ni wlaupun blog ni baru arini berUPDATE..
insyallah will jenguk2 blog korang jugak nnti...

Wednesday, June 22, 2011

aku nk kurus!!!!but,,HOW?


ermmm....
seperti tajuk entry...

aku teringin betul nk KURUS!!
adoii...
tp,,mcm mana nk turunkan berat dgn cara paling mudah & cepat eyh...
selain dr control makan ada cara lain lagi x???

suggestions please!!!

Tuesday, June 21, 2011

miss u


salam u all...
alahaiiiii...
lamanya aku x update blog...

no times + no idea..
ada idea but no time..
ada time but no idea...
wakakaka...

sian blog aku...
nnti la kalau ada story nk share or luahkan..
aku menulis kat sini lagi...

Monday, May 9, 2011

malang tidak berbau..

salam isnin to u all..
ari ni baru terbukak hati aku ni nk share ttng satu tragedi yg dh wat aku fobia..
ingat lagi x entry aku yg ni bertajuk aku masih fobia
masa aku tulis entry tu..aku x sedia lagi nk share..

actually pada 18 April 2011 yg lepas..
lebih kurang jam 145am cmtu la..
aku baru je balik dr ngedate...hehe
aku betul2 x perasan dlm perjalanan aku balik umah tu..
rupanya ada sorang mamat follow aku..
siyes,,aku mmg x perasan..

pastu cam biasa la...
bila dh sampai kat depan umah..
aku park la kereta depan gate..
gate dh berkunci la plak...
aku pun masuk balik dlm kereta nk ambik kunci dlm handbag aku...
and at that moment la si sialan peragut tu dtg dan terus bukak pintu sebelah penumpang..
dia terus tarik handbag aku...

aku dh xtau nk wat apa masa tu..
aku juz cuba utk bertahan peluk handbag aku tu kuat2..
aku berteriak sekuat hati aku...
aku sempat jugak tekan hon kereta beberapa kali utk kejutkan org rumah aku...
peragut tu pukul belakang aku...huh!!
dan malangnya....tali handbag aku tu x kuat plak...
TERPUTUS!!
dan beg aku berjaya dilarikan...

nasib baik la..
dompet & kunci rumah aku tercicir,,sbb zip handbag aku tu terbuka..
tp,,dlm dompet aku tu xda duit..
sbb duit aku simpan kat beg lain...
ic aku pun kena ambik skali...
hurmmmm....

aku x leh nk wat apa2 lagi dh...
aku x cam muka peragut tu & aku x sempat nk tgk no. plat moto dia...
selamat la si peragut bongok tu...

tp,,aku tetap wat laporan polis sbb ic & buku asb aku pon ada dlm beg yg dia ambik tu...
hp kesayangan aku pun kena ambik...uwaaaaaa!!!
sian aku kan...

pihak polis pun ssh nk tolong sbb aku xda maklumat ttng si peragut tu...
haiiii,,,,apa nk buat kan..
mak aku cakap...
anggap je la duit2 yg hilang tu bkn rezeki aku....
hurmmm...

berita ttng kes ragut aku ni masuk paper jugak tau..
kalau korang nk baca versi online punya..

so,,,aku nk ambik kesempatan ni utk berpesan kat korang..
terutamanya yg pompuan....
hati2 kalau drive sorang2....
x kira kat mana pun...tgk kes aku ni..
depan rumah pun blh kena ragut..
apatah lagi kat tempat lain..
lagi la peragut2 bahlul ni berani...

dan kepada peragut2 yg mungkin ada terbaca blog aku ni...
jgn la wat keja x berfaedah tu..
menyusahkan org je la..
byk lagi cara lain nk carik duit..
buat la kerja yg halal..

smpai hari ni,,walaupun dh 2 mggu berlalu...
aku still fobia mengenangkan kejadian malang tu....

Sunday, May 8, 2011

waahhhhh...saya dh setahun la!!~

salam semua....
pejam celik pejam celik...
dh setahun rupanya umur blog tercinta ni...ehehe

xsangka jugak leh btahan smpai sekarang..
sbb mulanya suka2 je nk berblog ni..
huhu


teruskan support my blog ye!!

Tuesday, May 3, 2011

osama dikatakan dh mati..betul or x betul ni???

selamat tengahari u all...
korang tgk x tv3 buletin 130 td??
 berita cakap byk pihak yg tarik balik gmba yg konon2 nya Osama tu...
hurmmmm..

sekarang mmg tgh gempar berita ttng kematian Osama bin Laden kan...
so,,aku pun turut sok sek sok sek gak pasal tu...
then,,td aku terjumpa la vdeo ni kat Youtube...
korang tgk la...


sekarang aku bengong...
betul x si Osama ni dh mati??
atau cerita rekaan semata2..
confused!!

Tuesday, April 26, 2011

kenangan lalu mengusik jiwa..

hai korang..
saja je aku nk share lagu ni kat blog aku..
sbb,,aku tba2 teringat kat seseorang yg pernah sukakan lagu ni dulu...

rindu plak ngn zaman2 tu..
hehe
kenangan lalu mengusik jiwa plak tengahari buta ni..

apa2pun.. 
jom layan!!~

Monday, April 25, 2011

cik redbloodsnow follow aku..yeayy!!

salam petang u all..
hehe..
dh hampir setahun aku melibatkan diri dgn dunia blogger ni...
baru hari ni sifu aku lam dunia blogger ni FOLLOW aku!!

wahhhhh...
sgt2 menggembirakan la..
hikhik..

sifu aku ni nk tau x sapa??
jeng jeng jeng
:
:
:
:


cik REDBLOODSNOW yg glamour!!
aku sure ramai korang yg kenal ngn dia ni kan...


"to ZIE,,,tengkiu so many2 sbb sudi follow blog kmk..hehehe
terharu eyh blogger glamour follow blog kmk...
tengkiu tengkiu tengkiu!!"

if korang nk terjah blog cik REDBLOODSNOW ni..
klik sini ye -->> BLOG CIK REDBLOODSNOW

selamat berblogwalking!!

Sunday, April 24, 2011

missbean's blogshop


gudnite everyone!!
hehe..

aku ada satu pengumuman...
x lama lagi aku akan bkk BLOGSHOP aku sendiri..
blogshop ni aku dh beri nama..
MISSBEAN'S BLOGSHOP..

kalau dh bkk nnti aku akan kasi tau korang lagi ye...
hope korang akan support la blogshop aku tu nnti..

siann dia..nangis la plak..huhu

selamat tengah mlm u all..
hehe
tba2 mood nk menulis entry dtg...
smua ni gara2 aku geram tgk konsert akademi fantasia musim ke 9 mggu ke 3 tadi...

1st aku frust sbb Amir di gugurkan...
sian dia..
aku rasa budak amir tu belum dapat lagu yg sesuai la..
sbb tu dia xdpt nk serlahkan diri dia d antara pelajar2 lain tu...
tp,,nk wat cmne kan...
keputusan dh d buat..
AMIR DIGUGURKAN!

2nd plak,,aku frust sbb Fir x di serap masuk...
arggggghhhhhh!!!


frust yg teramat....
kenapa la si Hazama tu plak yg dpt...
sedangkan dia dh jd penyanyi kan???utk kumpulan MUH aritu??
kalau aku silap info plz forgive me k..
sian Fir...menangis plak dia masa d umumkan yg dia x d serap ke akademi...
so cute!!!!!~

xpa la Fir...
maybe bkn rezeki awak kat AF...
cuba lagi kat lain pertandingan ye...huhuhu

Saturday, April 23, 2011

aku masih fobia..



FOBIA????

penah x korang rasa fobia???
hurmmm...
aku sekarang masih lagi fobia selepas kena ragut lat saturday...
nnti aku akan ceritakan kat korang apa yg dh berlaku ye..

buat masa ni aku mtk korang doakan si peragut tu x akan aman hidupnya..
aminnnnn~~

Thursday, April 14, 2011

baby berjantung di luar..

salam petang smua...
petang2 ni nk share satu vdeo yg menyayat hati ngn korang semua...
sgt2 kesian ngn baby ni..

jantung baby ni d luar badan pada masa dia d lahirkan...
aku xpasti apa status baby ni skrg...
tp,,aku amat2 berharap yg dia masih hidup..

marilah kita smua sama2 doakan keselamatan baby ni...

mana perginya??


oh no!!!!

pagi tadi masa aku mandi..
aku baru perasan yg gelang kaki aku dh xda kat kaki nih....
uwaaaaaaaaaaaaaa...

habis atas katil bawah katil tepi katil aku carik..
tp still x jmpa....
sedihnnyaaaa...
dh lama aku pakai gelang kaki tu...

ke mana la perginya gelang kaki aku tu???

aku nk gelang kaki yg baru...
please somebody belikan aku gelang kaki baru....
ngeee~~


p/s :
pelik je aku rasa ari ni..
bila aku bjalan xda bunyi2...
huhu

Wednesday, April 13, 2011

dia unfollow saya!!


salam rabu semua...
hurmmmm...


baru 2 hari aku x update blog...
akibatnya aku kehilangan sorang follower..

kalau bagi blogger yg glamour & dh lama berblogging ni mgkn ni hal kecik je bagi korang..
tp,,bagi aku blogger yg masih merangkak ni..
amat kerugian jika kehilangan seorang follower...

tp,,,xpa la kan..
nk wat cmne...
terima je la hakikat masih byk yg aku pelu buat kat blog aku ni supaya ramai yg berminat nk follow...
kepada yg unfollow aku tu...
aku nk cakap thanks so much sbb pernah la terbuka hati sblm ni utk follow aku...
itu hak anda utk unfollow...
tp,,,terus terang cakap...
u buat i sedih lerrr...
huhu


p/s :
sian blog ni..
dh hampir 1tahun umurnya..
tp,,follower baru je 184...
hurmm

Monday, April 11, 2011

LUCU+LUCAH

salam isnin u all..
huhu
arini my life bermula dgn kesuraman...
i'm not in good mood actually...

so,,,,aku tgh carik bnda yg blh buat my mood kembali...hurmmm
tajuk entry --> LUCU & LUCAH
apakah kaitan???huhu
hehe..
saja nk wat gempar....
kalau nk tau apa yg aku mksdkan tu...
luangkan la masa korang ckit tgk vdeo yg aku share kan kat bawah ni...

selamat menonton.. 

Friday, April 8, 2011

video d sekitar pengebumian Penolong Pengarah Kastam yg mati terjatuh dr bangunan SPRM

salam jumaat sekali lagi kwn2...
meh nk share video sekitar majlis pengebumian Allahyarham Ahmad Sarbani,,Penolong Pengarah Kastam Selangor yg dikatakan mati akibat TERJATUH dr tingkat 3 bangunan SPRM beberapa hari yg lepas...
marilah kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah utk arwah beliau..
semoga beliau d tempatkan dlm golongan2 yg dirahmati Allah...

..AL~FATIHAH..



(sumber drpd YOUTUBE & MALAYSIAKINI.TV)

SAMA x?????

salam jumaat u all...
hehe
entry pagi2 nk agak menggedik ckit...

nk d jadikan cerita..
semalam aku gatal2 tgn nk ubah lagi font2 yg aku pilih utk blog aku ni...
pastu aku jmpa font yg aku pakai sekarang...
sukaaaaaaaaaaaaaa sgt ngn font ni...

nk tau sbb nya??
huhu
aku ni actually perasan bagus ckit nk cakap yg font yg aku pakai ni mcm sama je ngn tulisan aku...
wakakakakaaakak...

korang nk tgk bukti??
meh tgk ni..


amacam???
apa pandangan korang...?
kalau mata aku...
tgk agak sama la jugak..hehehehehe
alaaa...sekali sekala perasan tulisan kiut pon apa la slhnya kan kan kan..
hikhik

jangan marah ye..


p/s:
paling x best bila terlalu byk kerja nk buat..
mulalah tulisan dh serupa cakar ayam..
huhuuuuhu...
mengalahkan tulisan doktor pun ada...

Thursday, April 7, 2011

i miss u!!



hurmmmm...
my life agak kucar kacir la semggu dua ni...
porak peranda je dunia aku...

mslh mmg ada kat mana2..
tension tau...
slalunya kalau aku ada apa2 mslh..
aku akan share ngn my LOVE

tp,,,,sekarang aku tgh problem gak ngn dia...
alaaahai...
xda tempat mengadu la...
sedihh tul aku....

i really miss him!!



""oooooo syg,,,udah2 gk ktk merajuk ya bh....
mek dh rindu ngn ktk tok eyh...""



 p/s :
pengajaran : jgn buat buah hati merajuk...
kalau buat jugak...
diri sendiri la yg merana..
huhu

aku sebagai pegawai kastam......


salam dan selamat pagi semua blogger & pembaca blog...
ari ni aku terbuka hati nk wat luahan kat blog tercinta ni...



mcm yg korang tahu kan...
semalam ada kes Pegawai Kanan Kastam meninggal dunia konon2nya terjatuh dr tingkat 3 bangunan SPRM...

sebagai salah seorang warga kastam..
aku sgt2 terkilan dgn kejadian tu...
walaupun x kenal ngn arwah..
tp,,berdasarkan apa yg rakan kastam lain katakan..
arwah ada seorang bos yg baik sama ada dlm waktu bekerja @ luar waktu bekerja..

mungkin benar mungkin jugak tidak kes yg sedang dlm siasatan yg berkaitan dgn rasuah itu adalah SALAH JKDM..
tp,,smuanya belum d pastikan..
maka jgn la masyarakat terus memandang serong kepada jabatan kami...
x semua pegawai kastam melakukan perkara terkutuk tu..
dan sedihnya,,apabila semua ni sehingga menyebabkan kejadian (kematian) mcm ni...

sebagai seorang warga kastam..
aku bena2 berharap imej jabatan kami akan pulih seperti sedia kala..
buang kan jauh2 yg keruh & ambil la kejernihan yg masih tinggal...
jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga
&
jgn kerana marahkan nyamuk habis semua kelambu terbakar...



p/s :

entry ni x bpihak kepada sesiapa..
cuma luahan hati aku secara peribadi sbg seorang pegawai kastam..
sesungguhnya aku benar2 sedih dgn semua yg berlaku..
ibarat cubit paha kiri paha kanan pun terasa...

Tuesday, April 5, 2011

ramalan, keputusan & komen peribadi aku la..

ABPBH 2010 dh pon selesai  2 mlm yg lepas kan..
sekarang tba masa utk kita komen mengomen plak..
tp,,,nk d ingat kan sblm korang baca lebih lanjut entry ni..
smua yg aku tulis ni adalah pandangan peribadi aku je eyh...huhu
xda kena mengena dgn yg hidup @ yg dh mati...


 jom imbas semula kategori-kategori yg d pertandingkan utk ABPBH 2010...


aku terus list kan ramalan aku sblm ABPBH 2010 berlangsung & komen aku ttng keputusan sebenar yg telah d umumkan mlm tu..hehehehe
saja je nk wat analisis sendiri ni..

:
:
:
:
:

PENYANYI LELAKI POPULAR
ramalan aku --> FAIZAL TAHIR
keputusan sebenar ~~> Faizal Tahir
komen aku :: xyah komen la ye...mmg aku minat dia...n mmg aku seronok bebenor dia dpt menang mlm td...hehehe....i like FT!!

PENYANYI WANITA POPULAR
ramalan aku --> YUNA or STACY
keputusan sebenar ~~> Yuna
komen aku :: mmg dh agak dh...tp,,,kalau Siti Nurhaliza masih bertanding...rasanya kempunan la Yuna nk dpt anugerah ni..hehe

ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR
ramalan aku --> meet uncle hussein & black
sbb suara black mmg power la...lagipun dia org pon menang tmpt kedua AJL aritu kan..huhu
keputusan sebenar ~~> 6ixth Sense
komen aku :: aku rasa maybe sbb lagu dia org ni banyak d gunakan jd soundtrack utk drama bersiri kat tv kot...jd telinga kta ni kalau dh hari2 dok dgr bnda yg sama..maka akan hafal & mula la jatuh cinta ngn lagu2 dia org ni...tu pendapat aku la...sbb tu la dia org leh menang kot...

PENYANYI NASYID POPULAR
ramalan aku --> RABBANI
aku ramalkan dia org menang sbb aku rasa mmg dia org pon yg akan menang...tp,actually,,aku prefer utk dgr lagu2 dr kumpulan Hijjaz & Mirwana berbanding lagu2 dr Rabbani nih...
keputusan sebenar ~~> Rabbani
komen aku :: hurmmmmm,,,xtau la nk komen apa...mmg rezeki dia org kot...

PELAKON TV LELAKI POPULAR
ramalan aku --> SHAHEIZY SAM or AARON AZIZ
keputusan sebenar ~~> Remy Ishak
komen aku :: hah!!kategori satu ni la aku agak x berpuas hati....hurmmmm..aku rasa kalau nk banding Remy Ishak....Fizz Fairuz lagi ok kot...huhu...sorii ye peminat2 Remy...
PELAKON TV WANITA POPULAR
ramalan aku --> LISA SURIHANI or SCHA ALYAHYA
keputusan sebenar ~~> Fasha Sandha
komen aku :: hmmmm,,,ok la jugak tu...x d nafikan cik Fasha kita ni mmg pandai berlakon..kira layak gak la pegang title paling popular nih...

ARTIS BARU LELAKI POPULAR
ramalan aku --> SHAHZ JASZLE
sbb muka dia byk klua tv la skrg...tambahan plak hangat gossip dia ngn Maria Farida aritu kan..huhu
keputusan sebenar ~~> Shahir
komen aku :: aku rasa la kan...ni smua penangan pengundi2 Shahir masa kat AF dulu ni...mereka masih setia mengundi Shahir..Shahir ptt bterima kasih byk2 kat dia org nih...plus suara & penampilan Shahir mmg leh mencairkan pompuan2 kat luar sana tu..

ARTIS BARU WANITA POPULAR
ramalan aku --> YUNA or STACY
sbb aku pilih dia org berdua ni...??
Yuna mmg terkenal dgn keunikan muzik dia..mmg talented la minah ni..
Stacy plak,,slalu masuk tv dh skrg ni...dan persembahan yg dia buat xpenah mengecewakan peminat2 dia...
itu yg aku rasa la...
tp,,,,
keputusan sebenar ~~> Ana Raffali
komen aku :: mgkn kemenangan Ana dlm AJL yg lepas membantu kemenangan dia dlm ABPBH kali ni...tp,,,not bad gak la dia ni kan...cute lagi tu..ehehe
satu lagi mungkin lagu KALAU BERPACARAN jugak menyumbang jasa utk kemenangan Ana kali ni...
ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
ramalan aku --> ZIZAN
keputusan sebenar ~~> Zizan
komen aku :: mamat ni mmg lawak la....x di nafikan...tp kalau d gandingkan dgn Johan lagi meletoppp...mantap la kau Zizan

ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR
ramalan aku --> NOORKHIRIAH or DIDIE ALIAS
keputusan sebenar ~~> Noorkhiriah
komen aku :: mmg patut dia menang...lawak slumber je...serba boleh la Noorkhiriah ni..apa2 watak pun dia leh bawak dgn berkesan...kagum kat dia..

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
ramalan aku --> SHAHEIZY SAM
keputusan sebenar ~~> Shaheizy Sam
komen aku :: derr,,,u mmg terbaik la derr...i lurve u...haha...keputusan kategori ni aku paling suka...ahaha

PELAKON FILEM WANITA POPULAR
ramalan aku --> LISA SURIHANI or MAYA KARIN
keputusan sebenar ~~> Lisa Surihani
komen aku :: mmg dh d jangka...Lisa ni kan ramai peminat....x hairan la kalau dia leh menang...plus dia ni mmg SUPER DUPER cute la....suka tgk muka dia tau..
PENGACARA TV LELAKI POPULAR
ramalan aku --> PAK NIL
keputusan sebenar ~~> AZNIL HJ NAWAWI
komen aku :: mmg paling layak la...Pak Nil mmg belum ada tandingan bagi aku buat masa sekarang...

PENGACARA TV WANITA POPULAR
ramalan aku --> FARA FAUZANA
keputusan sebenar ~~> Fara Fauzana
komen aku :: Fara mmg disukai smua peringkat umur...Fara pandai jaga tingkah laku dia...pakaian Fara sentiasa terjaga..jarang tgk dia pakai pakaian yg leh menyakitkan mata memandang...she is super SWEET!!luv u FAFAU!!
PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR
ramalan aku --> FAIZAL ISMAIL
keputusan sebenar ~~> Faizal Ismail
komen aku :: gandingan paling ideal Fafau...lawak slumber je FBI ni...suara pun mmg komersial...mmg ptt menang...Pak Nil pun lum leh lawan si FBI ni kalau kategori ni...

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR
ramalan aku --> FARA FAUZANA
keputusan sebenar ~~> Fara Fauzana
komen aku :: Fara mmg berpeluang besar utk menang...sbb mcm yg aku kata td...peminat2 Fafau ni terdiri drpd pelbagai peringkat umur...tp,,dlm masa yg sama..Fafau mmg layak menang disebabkan bakat dia menghiburkan org...mmg pandai Fafau ni...


ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR


 SHAHEIZY SAM
komen aku :: utk kategori paling besar ni aku x dpt nk ramalkan sapa2...entah...kosong fikiran aku bila pk ttng kategori ni...sekali Shaheizy Sam yg menang...huhu...aku setuju je la...sbb aku pon suka dia...hahahahah..

Tahniah la Sam...
u mmg layak la derrr!!!
taun lepas mmg byk filem yg dilakonkan Sam meletooopppp kat pawagam...
so,,aku berpuas hati la dgn kemenangan dia...


ok,,dh habis dh kategori yg nk aku ulas...haha
korang plak cmne??
puas hati??
or x puas hati???



p/s :
menyelit ckit ni...
make up mlm tu datuk CT yg sponsor kan???
mcm ok je la kan?
juz agak shining ckit la muka artis2 kta mlm tu...hehe
tahniah gak la kat datuk CT..

Tuesday, March 29, 2011

x perlu kata apa2..


selamat mlm smua...
tajuk entry je dh cukup utk membayangkan isi kandungan entry ni...
kat bawah ni plak,,ni gmba utk menambahkan pemahaman korang dgn tajuk entry ni..



KESIMPULANNYA
:
:
:
:
:
:

AKU TENGAH MARAHHHH!!!!