be my Followers

klik klik klik

Monday, May 9, 2011

malang tidak berbau..

salam isnin to u all..
ari ni baru terbukak hati aku ni nk share ttng satu tragedi yg dh wat aku fobia..
ingat lagi x entry aku yg ni bertajuk aku masih fobia
masa aku tulis entry tu..aku x sedia lagi nk share..

actually pada 18 April 2011 yg lepas..
lebih kurang jam 145am cmtu la..
aku baru je balik dr ngedate...hehe
aku betul2 x perasan dlm perjalanan aku balik umah tu..
rupanya ada sorang mamat follow aku..
siyes,,aku mmg x perasan..

pastu cam biasa la...
bila dh sampai kat depan umah..
aku park la kereta depan gate..
gate dh berkunci la plak...
aku pun masuk balik dlm kereta nk ambik kunci dlm handbag aku...
and at that moment la si sialan peragut tu dtg dan terus bukak pintu sebelah penumpang..
dia terus tarik handbag aku...

aku dh xtau nk wat apa masa tu..
aku juz cuba utk bertahan peluk handbag aku tu kuat2..
aku berteriak sekuat hati aku...
aku sempat jugak tekan hon kereta beberapa kali utk kejutkan org rumah aku...
peragut tu pukul belakang aku...huh!!
dan malangnya....tali handbag aku tu x kuat plak...
TERPUTUS!!
dan beg aku berjaya dilarikan...

nasib baik la..
dompet & kunci rumah aku tercicir,,sbb zip handbag aku tu terbuka..
tp,,dlm dompet aku tu xda duit..
sbb duit aku simpan kat beg lain...
ic aku pun kena ambik skali...
hurmmmm....

aku x leh nk wat apa2 lagi dh...
aku x cam muka peragut tu & aku x sempat nk tgk no. plat moto dia...
selamat la si peragut bongok tu...

tp,,aku tetap wat laporan polis sbb ic & buku asb aku pon ada dlm beg yg dia ambik tu...
hp kesayangan aku pun kena ambik...uwaaaaaa!!!
sian aku kan...

pihak polis pun ssh nk tolong sbb aku xda maklumat ttng si peragut tu...
haiiii,,,,apa nk buat kan..
mak aku cakap...
anggap je la duit2 yg hilang tu bkn rezeki aku....
hurmmm...

berita ttng kes ragut aku ni masuk paper jugak tau..
kalau korang nk baca versi online punya..

so,,,aku nk ambik kesempatan ni utk berpesan kat korang..
terutamanya yg pompuan....
hati2 kalau drive sorang2....
x kira kat mana pun...tgk kes aku ni..
depan rumah pun blh kena ragut..
apatah lagi kat tempat lain..
lagi la peragut2 bahlul ni berani...

dan kepada peragut2 yg mungkin ada terbaca blog aku ni...
jgn la wat keja x berfaedah tu..
menyusahkan org je la..
byk lagi cara lain nk carik duit..
buat la kerja yg halal..

smpai hari ni,,walaupun dh 2 mggu berlalu...
aku still fobia mengenangkan kejadian malang tu....

Sunday, May 8, 2011

waahhhhh...saya dh setahun la!!~

salam semua....
pejam celik pejam celik...
dh setahun rupanya umur blog tercinta ni...ehehe

xsangka jugak leh btahan smpai sekarang..
sbb mulanya suka2 je nk berblog ni..
huhu


teruskan support my blog ye!!

Tuesday, May 3, 2011

osama dikatakan dh mati..betul or x betul ni???

selamat tengahari u all...
korang tgk x tv3 buletin 130 td??
 berita cakap byk pihak yg tarik balik gmba yg konon2 nya Osama tu...
hurmmmm..

sekarang mmg tgh gempar berita ttng kematian Osama bin Laden kan...
so,,aku pun turut sok sek sok sek gak pasal tu...
then,,td aku terjumpa la vdeo ni kat Youtube...
korang tgk la...


sekarang aku bengong...
betul x si Osama ni dh mati??
atau cerita rekaan semata2..
confused!!