be my Followers

klik klik klik

Sunday, February 27, 2011

muka ayu,,tp sayang,,,

salam petang mggu utk u all smua..
aku nk share satu video best ngn u all..

vdeo sorang minah ni..
dia memperkenalkan dirinya sbg Cik Shida Dari Parit..
bagi aku muka dia boleh tahan tau..

tp,,itulah..
perangai cam pelik je la minah ni...
korang tgk vdeo yg aku share kat bawah ni...


ni baru satu..
ada byk lagi vdeo yg sama waktu dgn vdeo ni dia upload kat YOUTUBE...
hmmm,,,,xphm la knapa dia wat cmni..
maybe sekadar nk menghiburkan diri kot..
haha..

haa..ni ada satu lagi vdeo dia..

korang layan la vdeo ni ye..
jgn lupa tgk koleksi2 vdeo dia yg lain...
aku rasa cam nk ketawa pun ada..
naik meluat pun ada tgk minah ni..

apa2pun..
LAYANNNNNN~~!



p/s :
huhuhuhu...
mtk maaf la kalau entry ni menyentuh hati sesiapa ye..
aku sekadar nk bkongsi bahan hiburan je..

Friday, February 25, 2011

menggedik japsss...heeee

saja je nk wat entry ni..
nk show off ckit..


heeeeeeeeeeee..
aku ada cermin mata hitam baruu...
yea...jgn jeles..

amacam??
ok x??
ni nk upload trs kat fb..
jd profile picture...muahahaha



p/s :
korang jgn menyampah plak ye...
bkn slalu pon aku menggedik..
hehe

"Ct Arina 1st GiveAway"


salam..
ok,,,entry kali ni aku buat khas utk join GA yg d anjurkan oleh rakan blogger kta nihh...


actually aku telah di tag oleh cik puan iella utk join GA ni..
so,,aku join je la...
tgk hadiah pun ok...
cuba nasib la utk GA yg ini...
huhu..

inilah hadiah2 yg ditawarkan..
selain drpd ni,,ada lagi hadiah misteri dr Ct Arina yg dia rahsia kan dulu..
huhu

seperti biasa stiap pertandingan ada syarat2nya..
jom tgk apa syarat2nya..


syarat2 penyertaan yg simple + mudah
(ni aku copy n paste je dr blog penganjur ye)

♥ wajib mempunyai blog♥
♥ wajib menjadi follower blog ni. kejam?? heh =D♥
♥ wajib buat 1 entri simple titled "Ct Arina 1st GiveAway"♥
♥ wajib letak banner contest kat entri n sidebar korang n linkkan sekali♥
♥ wajib tinggalkan link korang d ruangan komen d entri ini♥
♥ lastly, tag seberape ramai blogger yg korang nak. ok, ini tak wajib. hahah =D♥
pemenang akan dpilih secara random
tarikh tutup takde. bile sampai mase tutup, maka akan dtutup! ~_^
so, join selagi boleh.


so,,aku decide utk tag blogger2 yg berikut :



p/s :
lama tul dh x join bnda2 cmni..
hope kali ni nasib menyebelahi aku..
hikhik..
yg kena tag..sila join k!!~

i'm taking back my word..


salam 1 malaysia u all..
heeeee..
semangat nih...
pagi2 dh cakap omputeh...hahaha
xtau la betul ke x tajuk entry aku tu..main hentam jerr..



word apa plak yg aku nk tarik balik nih?
hurmm,,korang dh baca entry aku sblm ni x??
pasal aku nk wat rombakan besar-besaran kat blog2 aku...
kalau korang blum baca..

aku cadang nk delete 2 lagi blog sampingan aku selain blog yg ni...
aritu aku dh delete blog MR.BLACK..
(klik link utk baca entry berkenaan)

mengenai blog yg lagi satu..
dulu blog ni aku nama kan blog SAYA NAK TAHU..
tp,,semalam aku dh tuka nama blog tu..


aku gantikan dgn nama INFORMASI WAJIB DI KONGSI..

blog yg ni aku rasa aku x jadi nk remove..
haaa,,ni la yg aku maksudkan aku nk tarik balik my word..
nk tau sbb nya??

aritu aku dok klik2 la kat website nuffnang..
aku tgk bahagian analytics utk blog INFORMASI WAJIB DI KONGSI ni..


ramai gak yg search info kat blog ni..
so,,aku jd sayang la plak nk remove..
jd,,aku decide aku nk biar je blog tu terus bernyawa...
huhu...

korang kalau free jenguk2 la kat sana ok..
blog tu kebanyakan nya utk aku bkongsi info2 yg aku ada buat research n utk share ilmu...
so,,xrugi kalau korang wat blogwalking kat sana...

selamat berblogwalking!!~


p/s :
kalau sudi...
follow le blog tu ye..
hehe..
di dahului dgn ucapan tengkiu..

Thursday, February 24, 2011

info utk penggemar air minuman kacang soya


salam & selamat malam u all..

entry ni aku nk link kan korang terutamanya kepada peminat air minuman kacang soya ke blog aku yg satu lagi yg mana tmpt aku berkongsi segala info yg aku tahu..
so,,jom klik  sini..
then leh la kta kongsi info pasal kacang soya..



p/s :
rasanya x jd la aku nk remove blog aku yg satu lagi tu...
biarla jarang update..
yg penting berguna..leh share info..huhu

jom ramai2 join THE FACEBLOG!!~

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit 



klik link di atas untuk ke laman THE FACEBLOG

p/s :
aku dh join..
korang pun join la ye...

Wednesday, February 23, 2011

pelatih PLKN dr sarawak,,mati mengejut!


salam & selamat malam smua..
entry ni aku nk share ckit berita yg aku baru terbaca td..
aku dpt dr sorang kwn kat FB aku..


dia yg share link ttng berita kematian seorang pelatih PLKN semasa menunaikan solat Zuhur...

menurut petikan berita yg aku baca tu..
mangsa,,Syed Abdul Rahman Syed Ahmad, 17 dari Kota Samarahan,Sarawak..

kejadian ni berlaku kat Kem Temasya Rimba Templer, Rawang, dekat Kuala Lumpur
mangsa ni dikatakan rebah dan meninggal dunia ketika menunaikan solat Zohor berjemaah 

hurrrmmmm,,begitu la kita ni sbg manusia..
bila2 masa Allah leh ambik balik nyawa kta..
x kira d mana & apa yg kta tgh buat...

kalau korang nk baca petikan berita yg aku maksudkan nih...
sila klik SINI..

itu je la yg aku nk kongsikan ngn korang...
entry ni berakhir di sini...


AL~FATIHAH


p/s :
terkenang zaman aku mjalani PLKN dulu..
hehe..
best tau,,enjoy sgt...
kalau leh ulang balik masa tu..
mmg aku sanggup..hehe

wajah blog sudah bertukar..yeay!~


salam petang smua..
hehe

just wat simple & short update je ni..
nk kasi tau yg aku dh tuka layout blog aku ni...

byk gak gadget2 yg aku dh remove..
bagi aku,,setelah aku atur2 kan..
blog aku skrg nmpk lebih kemas..
xtau la pada pndgn korang plak mcm mana..huhu

so far,,aku puas hati dgn perubahan ni...
suka glerr..
especially part font tulisan...
i like!!~

nnti nk wat perubahan kat tajuk blog plak..
dan maybe nk carik background yg simple n cute..
tu je la..hehe


p/s :
bkerut2 gak dahi aku masa nk atur layout ni td tau..
huhu...
tp xpa,,janji puas hati...yeay~~

Thursday, February 17, 2011

add me as neighbour!!


salam u all..
selamat malam...

nk share sesuatu ni...
sape2 yg kaki FB tu..korang suka x layan games kat FB??


aku gler minat dok layan game2 kat fb..
paling aku suka skali game MALL WORLD..
hehe







ada sesiapa antara korang yg layan game ni gak???
kalau ada plz la add aku jd neighbour korang eyh..
plz plz plz...

jgn lupa eyh..
add gak FB aku..


nama aku kat FB Fiena Zainuddin...
klik je kat link mcm dlm gmba kat atas ni..kat sebelah kanan blog aku nih je..
add jgn x add ye...
(ni khas utk yg berminat nk jd neighbour kat MALL WORLD je la eyh)
insyaallah aku akan approve nnti..



p/s :
kalau dh jd neighbour nnti..
send la brg2 cantek kat aku ye..
hehe

apa eyh??


salam semua...
dh lunch??
huhu..

aku baru je lepas lunch...
arini x bawak laptop p ofis la..
so,,on9 guna pc ofis je la...
nk mtk pendapat ckit nih...

sekarang nih aku sedang bengong..
niat hati ni nk tuka nama blog aku nih...
jd,,sedang pk la apa nama2 yg sesuaiii...

korang ada idea??
kalau ada tolong la sumbang2 kan kat aku nih..
nnti leh la aku pertimbangkan..
mana tau ada yg menarik hati aku ni kan...

yg penting..aku nk nama yg d cadangkan tu agak personal & khas utk blog ni la..
mksd aku..
yg belum penah org guna..
cehhhh...
melebih2 la plak..

hmmm..tu je la nk cakap..
tolong ye..
suggest kan sesuatu..
segala suggestion adalah di hargai..
terima kasih..



p/s :
mode bengong sdg melingkari kepala nih..
tulun tulun...
huhu

Wednesday, February 16, 2011

oh...sob sob sob..gdbye mr.black!!


salam & selamat malam...
wahhhh..
janggal rasanya aku nk wat update mlm2 cmni..ehehe..
sekali mood update blog dtg la...
tu la nk post entry baru ni..
tp,,,entry sedihh la babe..

entry ni khas aku nk wat utk say gudbye kat mr.black
haaaaaaaaa???
korang xtau sapa mr.black??
hmmmm


hmmm..tu la mr.black aku...
actually salah satu dr blog sampingan aku...
xmmpu la nk jaga byk2 blog..
jd,,aritu aku decide nk delete..


maka terlaksana la sesi mendelete blog mr.black aku baru je kejap td...

huaaaa....syg sbnanya nk delete..
tp,,kalo x delete rasa cam menyemak la plak blog tu..
bkn nya aku update pon...


bgetar jugak jantung aku time nk klik button delete blog tu td..
hurrmmm...
udah2 la tu...
brg yg lepas jgn d kenang..
cehhhhh...

so,,,gudbye mr.black....
i will miss u..



p/s :
mode sedihhh...
sob sob sob...

Wednesday, February 9, 2011

PERHATIAN : pengumuman rasmi


salam petang korang smua...

nk kasi tau ckit...
jgn hairan bin aneh ye kalau tgk blog aku serabut..
aku tgh usaha nk susun atur smula blog aku ni..

jadi,,dgn rasminya aku nk umumkan..
MY BLOG IS UNDER CONSTRUCTION..
hehe



segala ketidaksempurnaan adalah dikesali..
sekian,terima kaseh..



p/s :
sgt2 suka kat gmba yg kat atas nih..
hehe
sekssiii...

rombakan besar-besaran!!~


assalamualaikum & salam satu Malaysia!!

cehhh...
semangat waja nih..kihkih
almaklum la....
1st entry for 2011..
lama gler x berupdate blog aku ni..
layout pun dh basi...hikhik

aku terfikir nk wat rombakan besar-besaran kat blog aku ni..
nk bgn kan semula...
alang2 semangat tengah membara ni...

then aku plan nk delete 2 blog sampingan aku..

 
ada satu blog pun aku x mampu nk uruskan..
inikan nk mengurus 3 blog...

so,,kalau ada satu blog aje nnti..harap leh update hari2..
nk share mcm2...

rombakan nnti mungkin aku lebihkan bahagian layout je kot...
my URL still dikekalkan..
nk carik mood berblogging yg baru utk tahun 2011 ni..


so,,,all of u please do support my blog k...
wish me all the best!!



p/s :
hope korang yg dh lama x singgah kat blog aku ni masih ingat kat aku ye..
sedihhh bebebor la kalau korang dh lupa aku..
uwaaaa...