be my Followers

klik klik klik

Monday, November 21, 2011

debaran sang Harimau & si Garuda


salam isnin yg penuh debaran u all..
aku sure smua rakyat Malaysia merasakan perasaan yg sama....
smuanya gara2 BOLA..hihi




malam ni HARIMAU MUDA akan menentang GARUDA...hope sgt2 Malaysia boleh mengekalkan kejuaraan yg telah d menangi d LAOS 2tahun yg lepas....
malam ni confirm penuh la smua stall2,,gerai2,,kedai2 makan...
sbb tengok bola ramai2 baru la lebih feel..kan kan kan???huhu

aku pulak mungkin akan tengok kat umah je...bersama family....
leh kata quality time jugak la masa tengok bola ni kan...leh duduk sama2 depan tv ngn parents & adik beradik...

korang plak tengok kat mana??

Wednesday, November 16, 2011

pinky la babe!




salam petang u all..hihi
sekarang aku tgh sengal...boring xtau nk wat apa...tba2 tengok jam tangan g-shock adik aku...

teringin plak nk try...kehkehkeh...terus je snap pic pakai g-shock yg pinky ni..hihi...
amacam??
sesuai x tangan aku pakai jam ni?

kalau tanya kat aku...aku cakap nmpk ok je...kiut...hehe

tp,,kaler pink tu la yg wat nmpk x brapa nk sesuai kan kan kan...
lama dh aku x beli & pakai jam...rasa janggal je kalau pakai jam..
xtau la nape...hihihihi

agak2nya kalau ada org kasi hadiah jam or dlm bahasa yg lebih mudah nk faham,,kalau org kasi free baru la aku pandai nk pakai jam kot....heeeeee

hahahaha...cukupla smpai sini entry sengal aku nih...hehe..
dadaaaaaaa!!
posted from Bloggeroid

Tuesday, November 15, 2011

MILD+REGULAR=not bad :)

apa bnda yg aku pok pek pok pek ni ye?
bnda simple je....smua ni blaku SEBAB KEMALASAN nk klua lunch..hihi
tghari ni,, cuaca kat Kuching ni HUJAN...
perut plak lapo...adoyaiii

akhirnya,,aku masak air utk buat nescafe...
oleh kerana NAFSU LAPAR sedang menguasai..
idea dtg utk try mcm mana rasanya kalau NESCAFE MILD + NESCAFE REGULAR..hhuhu
so,,aku try la campurkan...


hasilnya,,,NOT BAD la jugak...
aku lebih suka NESCAFE MILD...yg merah tu x sedap...
walaupun dh d campurkan...rasa yg merah tu mcm mengganggu je...
ehehe..

so,,,kesimpulannya...
this is the 1st & the last time aku akan mnum NESCAFE CAMPUR ni...
hihiihi..


apepon...i still enjoy my Lunch with Nescafe!! ♥ 


addicted to PASTA ♥ ♥ ♥

salam u all..
lama dh x update story mory kat blog aku ni...hehe
arini aku nk share ckit pasal PASTA...

hehehe...PASTA yg aku maksudkan ni bkn la PASTA yg utk d makan tu...
TAPIIIII...
PASTA Korean Drama Series..♥ 


drama series PASTA ni actually sedang dipertontonkan kat TV2 weekdays at 5pm..
mula2 aku x la minat mana pun cerita ni...
alkisahnya begini...
aritu aku pegi la kat kedai dvd kat area tempat tinggal aku tu...
konon2nya nk carik Korean Series SECRET GARDEN
sbb kawan aku cakap secret garden tu best glerrr...

TAPI,,nk d jadikan lebih dramatis kisah aku ni....kat kedai tu habis stok plak utk secret garden...
amoi tu cakap,,,"kalau u mau,,u dtg esok la...ari ni sy order dulu utk u"
ermmmmm...
aku malas la nk janji ngn amoi tu..
so,,aku cakap xpe la...aku beli dvd lain je la...
itu la pasal aku beli dvd PASTA ni....sbb aku ada terbaca status kwn kat facebook cakap PASTA pun best...hehe

bila aku dh mula LAYAN dvd korea ni....sampai x tido d buatnya...
mmg BEST GLA drama ni...
aku malas nk ikut kat tv2 tu...sbb time pukul5 ptg tu time aku balik keja...nnti byk part yg miss...
layan dvd lagi cepat..xyah nk tggu iklan....ehehe


jom baca sinopsis ringkas yg aku dapat copy dr sebuah website ni...

♥ ♥ ♥ PASTA♥ ♥ ♥ 
“Pasta” covers the dreams and success of a young woman who aspires to become an elite chef at La Sfera restaurant.
Seo Yoo Kyung started her career as a kitchen assistant at La Sfera restaurant. She eventually works her way up to become a chef.
Choi Hyun Wook is the top chef at La Sfera restaurant. He studied the culinary arts in Italy and started out as a chef assistant at a hotel in Sicily. Hyun Wook eventually worked his way up to become the most widely recognized Italian chef in Korea.



aku nk SYOR kan kat PENCINTA2 drama Korea...
(poyo btul ayat aku kat atas nih..hihi)
sila tengok PASTA...sure BEST!!!
YES CHEF!!


Friday, November 11, 2011

happy birthday mummy!!




happy 45th birthday utk mak aku...
ROHANA HAJI AMIT..

cantek btul tarikh birthday mak aku tahun ni...11.11.11..jeles aku...haha

aku doakan semoga mak sentiasa d murahkan rezeki &d panjangkan umur oleh Allah...aminnnn...
i love u mak!!
posted from Bloggeroid

Sunday, November 6, 2011

selamat hari raya aidiladha



salam ahad yg mulia u all...
apa yg u all korbankan utk tahun ni???hehe...

apapun pengorbanan yg kta masing2 lakukan...
yg paling penting ialah keikhlasan kta melakukan pengorbanan tu...
alaaaaa...berceloteh plak aku kat sini...

so..rasanya entry ni akan berakhir d sini..

selamat hari raya aidiladha utk smua umat muslimin & muslimat d mana pun u all berada sekarang!!
take care...
posted from Bloggeroid

Friday, November 4, 2011

i missed them mucHHHH!!

salam jumaat u all....
ari ni tetiba je aku rasa rinduuuuuuuuuuu sgt2 ngn member2 sekolah aku...
aku pun cuci mata la tgk gmba2 kami bersama sebelum ni...
really missed them...auwww

 gmba ni kami ambik masa buat surprise birthday party utk one of our fren....
aksi lompatan maut..haha
tp,,ada gak yg x sempat nk lompat..huhu

 yg ni plak,,pic gadis2 ayu yg bertemakan DRESS oh DRESS...
masa ni aku x join dia org...huhu
sweet kan smua my gurls..

 ni plak pic PERTEMUAN YG X D RANCANG..hehe
kami jumpa masa lunch time...
kebetulan lunch d tempat yg sama...
so,,kami x buang pluang la utk take pic bersama....
hantu camera!

 IZZAH SYAZANI....
member paling rapat ngn aku kat sekolah sampai la ke matrikulasi dulu..
lama gla dh aku x jumpa dia..
JAH,,,AKU RINDU KAU OII...haha

 sebahagian geng2 aku yg pose sakan...

fren forever...
miss u all gurl... ♥ 


kami rapat sgt2 masa zaman sekolah dulu..
tp,,sekarang memandangkan aku ni dh bekerja & hampir kesemua dia org still blaja,,jd aku agak kurang bersama ngn dia org ni.... :(

kalau dia org ajak keluar...
aku slalu je x available....hurmmmm

hope sgt2 akan dpt bersama ngn dia org lepas ni...utk melepas rindu...hehehe