be my Followers

klik klik klik

Sunday, September 18, 2011

kisah si mekanik & doktor

salam & selamat pagi buta u all..hehe
aku nk bermuhasabah diri jap pagi2 cmni....

seperti yg kita semua tahu...
semua yg berlaku telah ditetapkan & pasti membawa makna tertentu dlm kehidupan kita....
jd,,kita hendaklah belajar menerima hakikat & berusaha untuk sentiasa memperbaiki kehidupan kita....
jom,,rileks minda & kaitkan dgn apa yg aku cakap2kan pasal takdir & ketentuan hidup manusia dengan kisah si mekanik & doktor ni....


A mechanic was removing a cylinder head from the motor of a Harley motorcycle when he spotted a well-known heart surgeon in his shop.
The surgeon was there, waiting for the service manager to come and take a look at his bike.
The mechanic shouted across the garage, "Hey, Doc, can I ask you a question?"

The surgeon a bit surprised, walked over to the mechanic working on the motorcycle. The mechanic straightened up, wiped his hands on a rag and asked, "So Doc, look at this engine. I open its heart, take valves out, fix 'em, put 'em back in, and when I finish, it works just like new. So how come I get such a small salary and you get the really big bucks, when you and I are doing basically the same work?"

The surgeon paused, smiled and leaned over, and whispered to the mechanic...
"Try doing it with the engine running."

renung2 kan & selamat beramal....huhuhu

Friday, September 9, 2011

SIMPTOM tangan kebas..kenapa?

salam jumaat semua..
kenapa entry ni aku tulis kat sini ari ni??hehe
sila rujuk kat entry ni..klik aje!

so,,aku ada la wat research ckit...
tgk gmba kat bawah ni...


ni la antara result yg aku dpt masa search kat encikGOOGLE..
WAHHHHH,,berdebar2 ni...
semua yg klua mcm kronik je...terus aku susah hati ni..

so,,aku klik la link yg paling buat aku susah hati..
KENCING MANIS..
takut betul kalau kena penyakit cmni time usia muda...
nk tau apa yg aku jmpa..?


huhuhu...nasib baik la...
xda simptom kebas pada jari dlm senarai tanda2 kencing manis..
alhamdullillah..

kalau bukan simptom kencing manis,,kenapa pulak la hujung jari2 ni rasa kebas eyh?
aku klik link yg satu lagi..RAHSIA PERUBATAN ISLAM
baca petikan kat bawah ni...aku ambik dr laman rahsia perubatan islam tu...


hmmm,,,tp aku x rasa la aku ni terkena santau mcm tu...
hehe,,aku rasa la...

kat sini la aku dpt jwpn yg aku rasa 90% betul..


aku rasa betul la kot...sbb aku ni mmg kuat makan...
makan pulak makanan yg SEDAPPPPP2 je..haha..
paham2 la kalau dh sedap tu huruf besar smua kan kan kan...

aku ingat kalau ada peluang nnti aku nk g buat medical check up..
at the same time kena control la ambik makanan2 yg berminyak & berlemak...
msti ambik makanan yg sihat2...huhu

sapa2 yg ada simptom mcm yg aku rasa,,HUJUNG JARI RASA KEBAS..
kemungkinan besar kita2 ni mempunyai tahap KOLESTROL yg agak tggi..
so,,,sama2 la kita jaga pemakanan kta mulai hari ni...

sharing is caring...
SELAMAT MENJAGA KESIHATAN DIRI!!
hehe

Thursday, September 8, 2011

sila jgn JELES..haha

salam utk u all smua...
nk JELES apa hal plak ni eyh??kihkih
saja je nk propa....nk show off kat korang terutamanya ORG SARAWAK yg merantau kat negeri org...
nk wat dia org jeles ckit...

dh 2hari bturut2 aku breakfast dgn LAKSA SARAWAK yg superNYUMMY!!
hehe...
kenyang weiii...sapa2 yg teringin tu p la cari....aku x leh la nk tolong cari utk korang makan ye...
juz aku leh tolong carik gmba laksa sarawak utk melelehkan air liur korang je...kehkeh..
JAHAT aku ni kan....


selamat mencari laksa sarawak kepada yg teringin tu....
NYUMNYUM

Wednesday, September 7, 2011

kalau hujung jari2 terasa kebas apa maksudnya?

salam u all...
persoalan kat tajuk tu main2 kat dlm otak aku ni sejak ptg tadi...
sbbnya aku rasa kebas pada hujung jari2 aku time aku tgh wat keja siang td....
tambahan plak,,,tgh hari td dada aku rasa sesak semacam je....


so,,aku decide mlm ni aku nk wat research pasal persoalan ni...
kalau aku dh dpt maklumat nnti aku akan share kan dgn korang ya...
maybe aku akan share kat blog INFORMASI WAJIB DI KONGSI...
blog tmpt aku share segala ilmu yg aku penah baca...

kalau aku dh update info pasal ni aku akan update kat sini jugak ye..

salam lebaran!!

salam aidilfitri to all frens,bloggers & readers...
today hari ke 9 kita dalam bulan Syawal yg indah ni..hehe
so,,,lum terlambat la aku nk buat ucapan ni kan...

lama x update blog nih....
thanks jugak kepada yg sudi jenguk2 blog ni wlaupun blog ni baru arini berUPDATE..
insyallah will jenguk2 blog korang jugak nnti...