be my Followers

klik klik klik

Monday, May 28, 2012

Tips-Tips KEKAL maju dalam bisnes

salam isnin semua..
aku malas la nk update panjang lebar..
juz nk share ngn korang beberapa tips untuk KEKAL MAJU dalam bisnes yang diceburi..

almaklumla aku ni kan ada jugak la melibatkan diri dalam bisnes KECIL-KECILAN..
so,,alang2 aku dh baca tips-tips ni...aku nk SHARE kan kat blog aku ni untuk PENGETAHUAN KITA bersama...
untuk info korang semua,,TIPS-TIPS yg aku share kan ni adalah tips-tips yang DIAMALKAN OLEH KAUM CINA terutamanya...
mereka mmg terkenal dgn KEMAJUAN dalam bidang bisnes ni kan...
jadi,,kita haruslah mencontohi mereka..


aku harap kita sama2 la cuba tips-tips ni & lihat hasilnya nanti...
x RUGI mencuba.. 

Saturday, May 26, 2012

ISTERI atau KULIAH JUMAAT?? mana yang lebih penting??

salam hujung minggu semua...
lama dh x update blog..
mari,,nk share sesuatu yg agak MENARIK!!!hehe


ISTERI VS KULIAH JUMAAT

mana satu pilihan hati wahai PARA SUAMI??
mesti korang kurang nampak KANDUNGAN gamba kat atas kan...
so,,aku RETYPE khas untuk KONGSI bersama korang yang sudi membaca kat blog aku ni...

♥ 

SOALAN

Saya & isteri tinggal berasingan dan hanya berjumpa seminggu sekali pada hujung minggu. Kebiasaannya,selepas turun dari bas pada pagi Jumaat itu,,saya akan pergi menghadiri Kuliah Jumaat dahulu sebelum pulang ke rumah berjumpa isteri. Isteri saya berulang kali menyuruh saya pulang ke rumah dahulu daripada mengikuti Kuliah Jumaat, tetapi saya tidak menghiraukan permintaan isteri saya itu.
Apakah hukum sekiranya seorang suami ingkar dalam memenuhi permintaan isteri?
Mana yang lebih utama antara memenuhi permintaan isteri ataupun menghari kuliah agama?



JAWAPAN

Menghadiri kuliah dan mengambil hati isteri, kedua-duanya adalah penting.
Seeloknya pulang ke rumah sekejap bertemu mata dengan isteri sebelum ke kuliah. Kemudian, sekiranya mahu, lebih baik bawa isteri bersama pergi ke kuliah.
Seorang isteri tidak berhak menahan suaminya daripada hadir ke kuliah, tetapi suami yang bijak adalah suami yang pandai mengambil hati isteri.

haaaa...begitu lah jawapan yang di beri oleh Ustaz Azhar Idrus mengenai persoalan ISTERI vs KULIAH JUMAAT ni...
so,,PARA SUAMI dh tau mcm mana nk decide mana lebih penting??
hope membantu la entry kali ni untuk anda yang membaca...
aku ni sekadar berkongsi apa yg aku baca & menarik untuk dijadikan PENGETAHUAN tambahan...
samapai sini dulu...SALAM :)


sumber daripada,



Tuesday, April 10, 2012

Perbezaan Air Mani & Air Mazi?

salam semua...
jom KONGSI ILMU ckit hari ni...
persoalan mengenai PERBEZAAN AIR MANI & AIR MAZI..

SOALAN
Apakah perbezaan antara air mani & air mazi?Sekiranya air mani dikeluarkan dengan sengaja ataupun tidak sengaja,apakah mandi junub tetap diwajibkan?Adakah benar sebagaimana yang dimaklumkan oleh seorang rakan, orang yang keluar air mazi tidak perlu mandi?

JAWAPAN
Terdapat perbezaan antara air mazi dengan air mani.Keluar air mazi menyebabkan batal wuduk, tetapi tidak perlu mandi wajib. Hukumnya adalah najis seperti air kencing.Sementara keluar air mani menyebabkan hadas besar dan perlu mandi wajib dengan niat mengangkat hadas besar.
Air mazi keluar ketika rasa syahwat.Sifat air mazi ini jernih dan licin.Air mani keluar ketika klimaks syahwat dan sifatnya keruh serta kesat.

so,,renung2kan dan aplikasikan dlm KEHIDUPAN HARIAN kita....
semoga kita sentiasa dalam LINDUNGAN RAHMAT Allah.. :)

sumber daripada,


Friday, April 6, 2012

alamak bengong la dengan wajah baru dashboard Blogger!!

salam u all...
selamat bercuti untuk SARAWAKIAN...
arini sarawak cuti umum..
GOOD FRIDAY :)

nk share something ni...
semalam masa aku update entry pasal ANAK BUAH aku,,aku terklik la kat button yg cakap blogger dh UPGRADE mulai APRIL....
aku nk tau la apa yg berubah..so,,aku klik la...


pastu dh jd cmni..
aku sendiri plak yg bengong...
mcm agak SEMAK la..or mungkin aku belum biasa dgn WAJAH BARU BLOGGER ni kot...
apapun...kena la try MASTER kan diri dgn benda baru ni..huhu
maybe ianya akan lebih memudahkan kita MONITOR blog kita kot...
sama2 la kta GELEDAH wajah baru Blogger ni ye..

selamat berBlog!

Thursday, April 5, 2012

dayang nurputrisharfisya

salam semua....
entry kali ni aku nk INTRODUCE seseorang kat korang...huhu
hehe..
ANAK BUAH PEREMPUAN aku yg pertama... :)


DAYANG NURPUTRISHARFISYA
amboiii!!nama susah bena nk d sebut...hhuhu...


tengokk pipi dia...
GEBU...
tu yg buat aku geram....slalu cium pipi dia yg gebu tu...


hah..yg ni pulak gmba dia tidur bersama BODYGUARD2 dia...hihi
siapa lagi kalau bukan abang2 dia...
dahsyat betul pose dia org ni tidur kan....

adik aku dh ada 3 org anak...
kalau bagi aku dh cukup lengkap dh tu....
AKU??
haha...bila la agaknya nk ada anak kan..kawen pun belu gatal pulak nk pk pasal anak...hohohohoho..
malas la nk pk dulu..
dh sampai jodoh & masanya nnti ada la kan..kalau dh xda nk wat mcm mana..
aku REDHA :) 

Thursday, March 22, 2012

terasa diri diSayangi....hikssss :)

salam petang semua...
seminggu lebih dh x buat entry baru...FUHH
bz la...mcm2 bnda kena buat...nnti aku share apa yg bz sgt tu eyh...huhu

sekarang nk SHARE something..
aku tengah dlm mode gedik ni... ♥ ♥ ♥
sila lihat gmba & TAFSIR sendiri....


lantak la korang nk cakap or fikir apa...
hehe
yg penting aku rasa sgt disayangi bila sekali sekala dpt msg mcm ni....
kalau sekadar ucapan sebelum tidur i love u..u love me rasanya dh biasa sgt kan....
TAPI,,,
bila tengah DOWN,,,susah hati,,,bad mood...
dpt pulak msg mcm ni dr yg terCINTA...
sgt SUKAAAAAAAAAAAAA & bersyukur sbb Allah pinjamkan seseorang utk menyayangi kita....
Alhamdullillah... :)

Sunday, March 11, 2012

oh!!where did U go??

salam semua...
entry sedih ni tau....hmmm
korang msti ada barang yg korang sayang & menjadi FAVOURITE korang kan...
aku pun ada...

TAPI,,yg sedihnya....dh HILANG!!
mana aku letak pun aku dh xtau...


haaaa....
CINCIN BIRU tu la yg aku sgt2 SAYANG & suka pakai bila aku keluar guna jeans biru aku....SEPADAN je kalau pakai bersama....
CANTEK KAN???korang xpuji pun aku akan tetap kata yg cincin tu cantek...huhu
masalahnya dh hilang....merata2 aku carik x jumpa jugak...

dalam banyak2 KOLEKSI cincin aku...itulah yg paling MENYERLAH bagi aku...
kalau aku jumpa cincin dengan DESIGN yg sama camtu..CONFIRM aku akan beli...
aku harap aku still leh jumpa cincin aku ni...mana tau mata aku ni BENGONG masa carik aritu...
nnti aku akan try carik lagi...hmm

anyway,,,sesiapa yg minat jugak simpan KOLEKSI cincin yg mcm ni...
sila2 la melawat ke ONLINE SHOP aku ye...


(klik link utk view page)
kat my Missbean's Shop ni aku ada jual barangan aksesori perempuan....
korang bolehlah cuci mata kat album2 kat page tu ye..
kalau berminat nk beli,,sila komen je kat pic mana yg berkenan...
kalau belum ada yg berkenan di hati...sila2 la sudikan diri anda utk LIKE je my page tu...ehehehe

ALAMAK!!
tujuan asal entry ni dh MENYIMPANG plak....
menyempat lagi aku nk promote my ONLINE SHOP..hihi...

ok la,,,apa2pun..
jgn lupa SINGGAH kat my Missbean's Shop ye :)

Friday, March 9, 2012

1st pic with MY OWN watermark... ♥

salam petang semua....yeayyyyy
ari ni hepi lagikkkkkk...

malam td tengok blogger yg FAMOUS nih update status dia kat FB..
dia cakap dia tengah carik idea nk blaja buat watermark...
apa lagi,,,aku dgn poyonya try la gurau2 ngn dia mintak dia buatkan satu utk aku....
"..bisa di atur...." komennya kat status tu...hihi

tapi,,xsangka pulak pagi ni dh siap pun watermark tu...
and dia dh post kan kat wall fb aku....
yeayyyy...
aku sgt suka....sgt2 melambangkan aku & my blog...

meh tengok my 1st watermark...


dannnnn...
inilah 1st pic aku yg guna watermark sendiri...


thanks so much to Zie Madini utk watermark yg cantek ni..
she is the owner utk blog Zie's Madini's Territory
(klik link utk melawat blog dia)

JOM Kongsi petua :)

salam Jumaat u all..
ari ni aku ada MOOD nk kongsi2 petua yg aku TAHU &YAKIN boleh pakai....hehe

pernah x korang mengalamai situasi di mana bila korang tuangkan air panas ke dalam GELAS atau JAG kemudian gelas/jag tu pecah....
kalau pernah...jom aku SHARE ilmu nk kasi gelas2 & jag2 kat umah korang selamat...


Petua Cara Elak Jag Kaca/Gelas Pecah Kerana Minuman Panas
Menghidang minuman panas di dalam jag kaca tampak lebih menarik selera anda. Bagi mengelakkan jag itu pecah akibat suhu kepanasan air, ambil sebatang sudu logam dan masukkan ke dalam jag. Tuangkan air panas dan jangan kuatir kerana haba yang dibebaskan akan diserap oleh sudu logam tersebut. Insyaallah. Selamat mencuba!

mulakan harimu dengan SENYUMAN :)


morning u all...
dah SENYUM ke belum pagi ni???
kalau belum,,,SENYUM LA ckit...
hehehehhe

kan COMEL bila senyum macam tu...ehehehe

Thursday, March 8, 2012

GooGle Search :: WEIRD


salam smua..
boring malam ni...duk rumah je..xda klua...huh

duduk depan laptop..

bukak website GOOGLE

klik kat IMAGES

type WEIRD

tekan ENTER

IMAGE yg keluar

l
l
l
l
l
l
l
V


MEMANG WEIRD!!!

kiut miut Lace Bow & Stripe Bow



salam petang...
macam mana hari anda??
happy x dengan pengumuman PM kita pagi tadi....heeeeeeeee~~
aku NO KOMEN je ttng pengumuman tu...
syukur je la coz at least adala juga bagi kenaikan...thanks PM :)

yang happynya hari ni...
yeaaaayy aku dpt gift yg kiut miut...
korang sure nk tengok kan???

taddaaaaaaa......



cantek kan....
ni hasil tangan daripada Puan Stilla kita...super duper cantek....
aku sgt2 suka especially yg kaler kuning tu....

actually aku order kat dia then janji nk bayar payday nnti...
alih2,,,dia kasi kat aku as gift...
aku apa lagi...berBUNGA2 la hati & perasaan....muahahahhahaha
pasni leh la aku tolong promote kan hasil tangan dia ni kat kazen mazen aku....

ok,,kalau korang berminat nk order BOW yg kiut cam aku ni...ceehhhhhhhh
boleh la hantar order kat facebook ONLINE SHOP aku...drop je order kat wall page Missbean's Shop tu..cakap yg u all berminat nk order..then aku akan bagi tau kwn aku tu utk contact FB korang...

klik sini untuk post order kat wall Missbean's Shop ye -->> ORDER HERE :) 

kesian...



salam u all...
nk share ckit kesedihan...kan dh lama aku x aktif blog,,,since last monday je baru mua tulis entry balik...
so,,,aku try la check my NuffNang...



hihihi...
aku gelak sorang tengok membership status aku kat NuffNang...
kesiannnnn sgt...sbb dh jd ORDINARY (Non-Exclusive) member je...
mesti gara2 lama gila dh x update blog...
trafik pon x jalan then jd la cam tu...

hope will get back my GLITTERATI status soon...
akan ku gagahkan diri untuk rajin2 update blog pasni...huhu

Wednesday, March 7, 2012

#4 WordleSs WedneSdaY




#3 WordleSS WednesdaY :)

selamat hari rabu u all..
jom mulakan hari kita dengan senyuman...


hey,,i'm UNDELETED!



salam semua....
wah wah wah..kekok rasanya tulis entry ni...lama sgt dh x menulis kat blog ni...
now,,i'm back!!



actually,,aritu aku dh ambik keputusan untuk DELETE blog ni...
mmg dh delete dh pon...
tp,,,tiba2 rasa rindu plak nk berBLOG,,tambahan pulak ada sorang member tanya nape dh x aktif blogging lagi...
jd,,,tgh2 mlm ni..aku dgn SENGALnya..UNDELETE blog ni...
welcome back la kat my blog...ehehehe

pasni dh xnak la main delete2 blog...
siannnn blog aku...antara tempat terbaik utk luah perasaan gak ni...huhuhu
rindu jugak nk BLOGWALKING...
lepas ni,,,boring2 or xda keja kat ofis baik blogging kan kan kan..

carik info yg berguna...sharing ngn kengkawan blogger
leh tambah pengetahuan...huhu

Wednesday, January 25, 2012

#2 Wordless wednesdaY~kesian~~




bersyukur la sebab kita x payah mengharungi semua ni.. :)

Tuesday, January 24, 2012

JODOH di tangan Allah...aku redha :)





Jodoh itu Rahsia Allah...

☻♥☻
/\/\
.||.||.


SEKUAT mana anda setia...


SEHEBAT mana anda merancang...

SEJAUH mana anda menunggu...

SEKERAS mana anda bersabar...

SEJUJUR mana anda menerima pasangan anda...


Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Anda Bersama Si Dia.. Anda Tetap Tidak Akan Bersama..~

Wednesday, January 4, 2012