be my Followers

klik klik klik

Tuesday, April 26, 2011

kenangan lalu mengusik jiwa..

hai korang..
saja je aku nk share lagu ni kat blog aku..
sbb,,aku tba2 teringat kat seseorang yg pernah sukakan lagu ni dulu...

rindu plak ngn zaman2 tu..
hehe
kenangan lalu mengusik jiwa plak tengahari buta ni..

apa2pun.. 
jom layan!!~

Monday, April 25, 2011

cik redbloodsnow follow aku..yeayy!!

salam petang u all..
hehe..
dh hampir setahun aku melibatkan diri dgn dunia blogger ni...
baru hari ni sifu aku lam dunia blogger ni FOLLOW aku!!

wahhhhh...
sgt2 menggembirakan la..
hikhik..

sifu aku ni nk tau x sapa??
jeng jeng jeng
:
:
:
:


cik REDBLOODSNOW yg glamour!!
aku sure ramai korang yg kenal ngn dia ni kan...


"to ZIE,,,tengkiu so many2 sbb sudi follow blog kmk..hehehe
terharu eyh blogger glamour follow blog kmk...
tengkiu tengkiu tengkiu!!"

if korang nk terjah blog cik REDBLOODSNOW ni..
klik sini ye -->> BLOG CIK REDBLOODSNOW

selamat berblogwalking!!

Sunday, April 24, 2011

missbean's blogshop


gudnite everyone!!
hehe..

aku ada satu pengumuman...
x lama lagi aku akan bkk BLOGSHOP aku sendiri..
blogshop ni aku dh beri nama..
MISSBEAN'S BLOGSHOP..

kalau dh bkk nnti aku akan kasi tau korang lagi ye...
hope korang akan support la blogshop aku tu nnti..

siann dia..nangis la plak..huhu

selamat tengah mlm u all..
hehe
tba2 mood nk menulis entry dtg...
smua ni gara2 aku geram tgk konsert akademi fantasia musim ke 9 mggu ke 3 tadi...

1st aku frust sbb Amir di gugurkan...
sian dia..
aku rasa budak amir tu belum dapat lagu yg sesuai la..
sbb tu dia xdpt nk serlahkan diri dia d antara pelajar2 lain tu...
tp,,nk wat cmne kan...
keputusan dh d buat..
AMIR DIGUGURKAN!

2nd plak,,aku frust sbb Fir x di serap masuk...
arggggghhhhhh!!!


frust yg teramat....
kenapa la si Hazama tu plak yg dpt...
sedangkan dia dh jd penyanyi kan???utk kumpulan MUH aritu??
kalau aku silap info plz forgive me k..
sian Fir...menangis plak dia masa d umumkan yg dia x d serap ke akademi...
so cute!!!!!~

xpa la Fir...
maybe bkn rezeki awak kat AF...
cuba lagi kat lain pertandingan ye...huhuhu

Saturday, April 23, 2011

aku masih fobia..



FOBIA????

penah x korang rasa fobia???
hurmmm...
aku sekarang masih lagi fobia selepas kena ragut lat saturday...
nnti aku akan ceritakan kat korang apa yg dh berlaku ye..

buat masa ni aku mtk korang doakan si peragut tu x akan aman hidupnya..
aminnnnn~~

Thursday, April 14, 2011

baby berjantung di luar..

salam petang smua...
petang2 ni nk share satu vdeo yg menyayat hati ngn korang semua...
sgt2 kesian ngn baby ni..

jantung baby ni d luar badan pada masa dia d lahirkan...
aku xpasti apa status baby ni skrg...
tp,,aku amat2 berharap yg dia masih hidup..

marilah kita smua sama2 doakan keselamatan baby ni...

mana perginya??


oh no!!!!

pagi tadi masa aku mandi..
aku baru perasan yg gelang kaki aku dh xda kat kaki nih....
uwaaaaaaaaaaaaaa...

habis atas katil bawah katil tepi katil aku carik..
tp still x jmpa....
sedihnnyaaaa...
dh lama aku pakai gelang kaki tu...

ke mana la perginya gelang kaki aku tu???

aku nk gelang kaki yg baru...
please somebody belikan aku gelang kaki baru....
ngeee~~


p/s :
pelik je aku rasa ari ni..
bila aku bjalan xda bunyi2...
huhu

Wednesday, April 13, 2011

dia unfollow saya!!


salam rabu semua...
hurmmmm...


baru 2 hari aku x update blog...
akibatnya aku kehilangan sorang follower..

kalau bagi blogger yg glamour & dh lama berblogging ni mgkn ni hal kecik je bagi korang..
tp,,bagi aku blogger yg masih merangkak ni..
amat kerugian jika kehilangan seorang follower...

tp,,,xpa la kan..
nk wat cmne...
terima je la hakikat masih byk yg aku pelu buat kat blog aku ni supaya ramai yg berminat nk follow...
kepada yg unfollow aku tu...
aku nk cakap thanks so much sbb pernah la terbuka hati sblm ni utk follow aku...
itu hak anda utk unfollow...
tp,,,terus terang cakap...
u buat i sedih lerrr...
huhu


p/s :
sian blog ni..
dh hampir 1tahun umurnya..
tp,,follower baru je 184...
hurmm

Monday, April 11, 2011

LUCU+LUCAH

salam isnin u all..
huhu
arini my life bermula dgn kesuraman...
i'm not in good mood actually...

so,,,,aku tgh carik bnda yg blh buat my mood kembali...hurmmm
tajuk entry --> LUCU & LUCAH
apakah kaitan???huhu
hehe..
saja nk wat gempar....
kalau nk tau apa yg aku mksdkan tu...
luangkan la masa korang ckit tgk vdeo yg aku share kan kat bawah ni...

selamat menonton.. 

Friday, April 8, 2011

video d sekitar pengebumian Penolong Pengarah Kastam yg mati terjatuh dr bangunan SPRM

salam jumaat sekali lagi kwn2...
meh nk share video sekitar majlis pengebumian Allahyarham Ahmad Sarbani,,Penolong Pengarah Kastam Selangor yg dikatakan mati akibat TERJATUH dr tingkat 3 bangunan SPRM beberapa hari yg lepas...
marilah kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah utk arwah beliau..
semoga beliau d tempatkan dlm golongan2 yg dirahmati Allah...

..AL~FATIHAH..



(sumber drpd YOUTUBE & MALAYSIAKINI.TV)

SAMA x?????

salam jumaat u all...
hehe
entry pagi2 nk agak menggedik ckit...

nk d jadikan cerita..
semalam aku gatal2 tgn nk ubah lagi font2 yg aku pilih utk blog aku ni...
pastu aku jmpa font yg aku pakai sekarang...
sukaaaaaaaaaaaaaa sgt ngn font ni...

nk tau sbb nya??
huhu
aku ni actually perasan bagus ckit nk cakap yg font yg aku pakai ni mcm sama je ngn tulisan aku...
wakakakakaaakak...

korang nk tgk bukti??
meh tgk ni..


amacam???
apa pandangan korang...?
kalau mata aku...
tgk agak sama la jugak..hehehehehe
alaaa...sekali sekala perasan tulisan kiut pon apa la slhnya kan kan kan..
hikhik

jangan marah ye..


p/s:
paling x best bila terlalu byk kerja nk buat..
mulalah tulisan dh serupa cakar ayam..
huhuuuuhu...
mengalahkan tulisan doktor pun ada...

Thursday, April 7, 2011

i miss u!!



hurmmmm...
my life agak kucar kacir la semggu dua ni...
porak peranda je dunia aku...

mslh mmg ada kat mana2..
tension tau...
slalunya kalau aku ada apa2 mslh..
aku akan share ngn my LOVE

tp,,,,sekarang aku tgh problem gak ngn dia...
alaaahai...
xda tempat mengadu la...
sedihh tul aku....

i really miss him!!



""oooooo syg,,,udah2 gk ktk merajuk ya bh....
mek dh rindu ngn ktk tok eyh...""



 p/s :
pengajaran : jgn buat buah hati merajuk...
kalau buat jugak...
diri sendiri la yg merana..
huhu

aku sebagai pegawai kastam......


salam dan selamat pagi semua blogger & pembaca blog...
ari ni aku terbuka hati nk wat luahan kat blog tercinta ni...



mcm yg korang tahu kan...
semalam ada kes Pegawai Kanan Kastam meninggal dunia konon2nya terjatuh dr tingkat 3 bangunan SPRM...

sebagai salah seorang warga kastam..
aku sgt2 terkilan dgn kejadian tu...
walaupun x kenal ngn arwah..
tp,,berdasarkan apa yg rakan kastam lain katakan..
arwah ada seorang bos yg baik sama ada dlm waktu bekerja @ luar waktu bekerja..

mungkin benar mungkin jugak tidak kes yg sedang dlm siasatan yg berkaitan dgn rasuah itu adalah SALAH JKDM..
tp,,smuanya belum d pastikan..
maka jgn la masyarakat terus memandang serong kepada jabatan kami...
x semua pegawai kastam melakukan perkara terkutuk tu..
dan sedihnya,,apabila semua ni sehingga menyebabkan kejadian (kematian) mcm ni...

sebagai seorang warga kastam..
aku bena2 berharap imej jabatan kami akan pulih seperti sedia kala..
buang kan jauh2 yg keruh & ambil la kejernihan yg masih tinggal...
jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga
&
jgn kerana marahkan nyamuk habis semua kelambu terbakar...



p/s :

entry ni x bpihak kepada sesiapa..
cuma luahan hati aku secara peribadi sbg seorang pegawai kastam..
sesungguhnya aku benar2 sedih dgn semua yg berlaku..
ibarat cubit paha kiri paha kanan pun terasa...

Tuesday, April 5, 2011

ramalan, keputusan & komen peribadi aku la..

ABPBH 2010 dh pon selesai  2 mlm yg lepas kan..
sekarang tba masa utk kita komen mengomen plak..
tp,,,nk d ingat kan sblm korang baca lebih lanjut entry ni..
smua yg aku tulis ni adalah pandangan peribadi aku je eyh...huhu
xda kena mengena dgn yg hidup @ yg dh mati...


 jom imbas semula kategori-kategori yg d pertandingkan utk ABPBH 2010...


aku terus list kan ramalan aku sblm ABPBH 2010 berlangsung & komen aku ttng keputusan sebenar yg telah d umumkan mlm tu..hehehehe
saja je nk wat analisis sendiri ni..

:
:
:
:
:

PENYANYI LELAKI POPULAR
ramalan aku --> FAIZAL TAHIR
keputusan sebenar ~~> Faizal Tahir
komen aku :: xyah komen la ye...mmg aku minat dia...n mmg aku seronok bebenor dia dpt menang mlm td...hehehe....i like FT!!

PENYANYI WANITA POPULAR
ramalan aku --> YUNA or STACY
keputusan sebenar ~~> Yuna
komen aku :: mmg dh agak dh...tp,,,kalau Siti Nurhaliza masih bertanding...rasanya kempunan la Yuna nk dpt anugerah ni..hehe

ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR
ramalan aku --> meet uncle hussein & black
sbb suara black mmg power la...lagipun dia org pon menang tmpt kedua AJL aritu kan..huhu
keputusan sebenar ~~> 6ixth Sense
komen aku :: aku rasa maybe sbb lagu dia org ni banyak d gunakan jd soundtrack utk drama bersiri kat tv kot...jd telinga kta ni kalau dh hari2 dok dgr bnda yg sama..maka akan hafal & mula la jatuh cinta ngn lagu2 dia org ni...tu pendapat aku la...sbb tu la dia org leh menang kot...

PENYANYI NASYID POPULAR
ramalan aku --> RABBANI
aku ramalkan dia org menang sbb aku rasa mmg dia org pon yg akan menang...tp,actually,,aku prefer utk dgr lagu2 dr kumpulan Hijjaz & Mirwana berbanding lagu2 dr Rabbani nih...
keputusan sebenar ~~> Rabbani
komen aku :: hurmmmmm,,,xtau la nk komen apa...mmg rezeki dia org kot...

PELAKON TV LELAKI POPULAR
ramalan aku --> SHAHEIZY SAM or AARON AZIZ
keputusan sebenar ~~> Remy Ishak
komen aku :: hah!!kategori satu ni la aku agak x berpuas hati....hurmmmm..aku rasa kalau nk banding Remy Ishak....Fizz Fairuz lagi ok kot...huhu...sorii ye peminat2 Remy...
PELAKON TV WANITA POPULAR
ramalan aku --> LISA SURIHANI or SCHA ALYAHYA
keputusan sebenar ~~> Fasha Sandha
komen aku :: hmmmm,,,ok la jugak tu...x d nafikan cik Fasha kita ni mmg pandai berlakon..kira layak gak la pegang title paling popular nih...

ARTIS BARU LELAKI POPULAR
ramalan aku --> SHAHZ JASZLE
sbb muka dia byk klua tv la skrg...tambahan plak hangat gossip dia ngn Maria Farida aritu kan..huhu
keputusan sebenar ~~> Shahir
komen aku :: aku rasa la kan...ni smua penangan pengundi2 Shahir masa kat AF dulu ni...mereka masih setia mengundi Shahir..Shahir ptt bterima kasih byk2 kat dia org nih...plus suara & penampilan Shahir mmg leh mencairkan pompuan2 kat luar sana tu..

ARTIS BARU WANITA POPULAR
ramalan aku --> YUNA or STACY
sbb aku pilih dia org berdua ni...??
Yuna mmg terkenal dgn keunikan muzik dia..mmg talented la minah ni..
Stacy plak,,slalu masuk tv dh skrg ni...dan persembahan yg dia buat xpenah mengecewakan peminat2 dia...
itu yg aku rasa la...
tp,,,,
keputusan sebenar ~~> Ana Raffali
komen aku :: mgkn kemenangan Ana dlm AJL yg lepas membantu kemenangan dia dlm ABPBH kali ni...tp,,,not bad gak la dia ni kan...cute lagi tu..ehehe
satu lagi mungkin lagu KALAU BERPACARAN jugak menyumbang jasa utk kemenangan Ana kali ni...
ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
ramalan aku --> ZIZAN
keputusan sebenar ~~> Zizan
komen aku :: mamat ni mmg lawak la....x di nafikan...tp kalau d gandingkan dgn Johan lagi meletoppp...mantap la kau Zizan

ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR
ramalan aku --> NOORKHIRIAH or DIDIE ALIAS
keputusan sebenar ~~> Noorkhiriah
komen aku :: mmg patut dia menang...lawak slumber je...serba boleh la Noorkhiriah ni..apa2 watak pun dia leh bawak dgn berkesan...kagum kat dia..

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
ramalan aku --> SHAHEIZY SAM
keputusan sebenar ~~> Shaheizy Sam
komen aku :: derr,,,u mmg terbaik la derr...i lurve u...haha...keputusan kategori ni aku paling suka...ahaha

PELAKON FILEM WANITA POPULAR
ramalan aku --> LISA SURIHANI or MAYA KARIN
keputusan sebenar ~~> Lisa Surihani
komen aku :: mmg dh d jangka...Lisa ni kan ramai peminat....x hairan la kalau dia leh menang...plus dia ni mmg SUPER DUPER cute la....suka tgk muka dia tau..
PENGACARA TV LELAKI POPULAR
ramalan aku --> PAK NIL
keputusan sebenar ~~> AZNIL HJ NAWAWI
komen aku :: mmg paling layak la...Pak Nil mmg belum ada tandingan bagi aku buat masa sekarang...

PENGACARA TV WANITA POPULAR
ramalan aku --> FARA FAUZANA
keputusan sebenar ~~> Fara Fauzana
komen aku :: Fara mmg disukai smua peringkat umur...Fara pandai jaga tingkah laku dia...pakaian Fara sentiasa terjaga..jarang tgk dia pakai pakaian yg leh menyakitkan mata memandang...she is super SWEET!!luv u FAFAU!!
PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR
ramalan aku --> FAIZAL ISMAIL
keputusan sebenar ~~> Faizal Ismail
komen aku :: gandingan paling ideal Fafau...lawak slumber je FBI ni...suara pun mmg komersial...mmg ptt menang...Pak Nil pun lum leh lawan si FBI ni kalau kategori ni...

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR
ramalan aku --> FARA FAUZANA
keputusan sebenar ~~> Fara Fauzana
komen aku :: Fara mmg berpeluang besar utk menang...sbb mcm yg aku kata td...peminat2 Fafau ni terdiri drpd pelbagai peringkat umur...tp,,dlm masa yg sama..Fafau mmg layak menang disebabkan bakat dia menghiburkan org...mmg pandai Fafau ni...


ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR


 SHAHEIZY SAM
komen aku :: utk kategori paling besar ni aku x dpt nk ramalkan sapa2...entah...kosong fikiran aku bila pk ttng kategori ni...sekali Shaheizy Sam yg menang...huhu...aku setuju je la...sbb aku pon suka dia...hahahahah..

Tahniah la Sam...
u mmg layak la derrr!!!
taun lepas mmg byk filem yg dilakonkan Sam meletooopppp kat pawagam...
so,,aku berpuas hati la dgn kemenangan dia...


ok,,dh habis dh kategori yg nk aku ulas...haha
korang plak cmne??
puas hati??
or x puas hati???



p/s :
menyelit ckit ni...
make up mlm tu datuk CT yg sponsor kan???
mcm ok je la kan?
juz agak shining ckit la muka artis2 kta mlm tu...hehe
tahniah gak la kat datuk CT..