be my Followers

klik klik klik

Wednesday, May 22, 2013

Sheseido Black Mask



SHESEIDO BLACK MASK

Shiseido Black Mask sgt d sarankan krn berfungsi utk mmbersihkn & menanggalkn sel kulit mati , blackhead & whitehead , mengecilkan pori2 , memutihkn dan mncerahkn kulit muka ..

Blackmask berkesan utk memulih , mncerah , mnghalus , melembut , mngatasi masalah kulit gelap / tak sekata , kesan trbakar , jerawat , jeragat , mnyerap minyak 3x lebih berkesan , mmbantu mmbuang bintik2 hitam / putih di wajah , juga mnghaluskan liang2 roma trbuka ..

Sesuai utk semua jnis kulit ..


Cara penggunaan :

#cuci muka terlebih dahulu spt biasa
#steam/wapkan muka dgn air pnas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit (tk d wajibkn, if rajin wt laa)
#sapukan masker di muka / hidung (jauhkn dari terkena kening , bibir , dan kwsn mata)
#bole gunakan dgn jari krn lbih mudah utk d sapu dgn rata d muka atau hidung ..
#biarkn lbeh kurg 30minit / hingga masker btol2 kering
#cabut masker perlahan dari bawah ke atas wajah anda & anda akan lihat sndiri blackhead/whitehead melekat pd mask
#bersihkan wajah dgn air dingin supaya pori2 d ttup dgn smpurna .. Dpt digunakan 2-3kli dlm seminggu ..
#jika digunakan utk hidung shj , 1sachet bole digunakan sehingga 5-6kli .. Simpan baki mask..

Harga Kami : 6pcs for rm10

Kepada sesiapa yg berminat untuk mencuba Sheseido Black Mask ni,,my online shop Missbean's Shop ada membekalkan stok mask ni...boleh sms/whatsapp/we chat ke 0198189508 untuk pembelian..

Tuesday, May 21, 2013

LoveS


I love U.. U love Me ;)
Love is where u need me & i need u...wherever & whenever!



Thursday, May 16, 2013

Diakah Jodohku?




salam..
masalah demi masalah berlaku dalam my ♥ story...hurmmm

sabar,,sabar,,sabar...
itu je yg aku mampu lakukan buat masa ni...
aku benar2 dh buntu akal..nk teruskan atau x hubungan ni..
tp,,aku sangat sayangkan hubungan ni..
hampir 4tahun kami bersama...
terlalu banyak suka dan duka kami dh lalui bersama....mcm mana aku nk biarkan hubungan ni terhenti setengah jalan sahaja..oh TIDAK!

aku biarkan perasaan bercmpur baur ni berlalu seiring dengan masa yg berlalu...
dengan harapan,,Allah akan tunjukkan jalan yg terbaik untuk kami...

Ya Allah,,
Jika dia adalah jodohku...maka Engkau dekatkanlah kami...
Jika dia bukan jodohku...maka Engkau jauhkanlah kami...
Semoga Engkau memberikan aku petunjuk untuk menghadapi cabaran ini...
Aminnn...






Monday, May 13, 2013

oh Boy!!i want u to be my Man!!~♥♥




This cute boy, Kai...4 years old
singing When I Was Your Man by Bruno Mars...

he is really adorable...
i loved the way he feels the song....so cute ♥♥

Dear Kai,,please be my Man ;)

Saturday, May 11, 2013

Kerana Cheongdam-Dong Alice


hahahhaha...
rambut baru aku...maluuuuuu!!
sekarang kan aku tengah jadi hantu drama Korea...
terjangkit pulak ngn fesyen dia org..hhuhu..
Drama Cheongdam-Dong Alice,,rambut heroin dia pun mcm ni..
tp,,rambut aku panjang ckit..
berangan lagi nk jadi mcm dia!!!!arggghhhh...
TAPIIII...
for sure la aku x cantik mcm dia...hurmmm
SEKIAN.. ;)



Dejavu yang menyentuh Hati~




Dejavu by Shila Amzah...

lagu ni sangat touching la....setiap kali dengar rasa mcm sebak je..
mungkin sebab terlalu menghayati lirik nya kot..huhu
kalau tengok komen2 kat Youtube pun memang ramai yg suka lagu ni...semuanya rata2 mengatakan yg lagu ni best & menyentuh hati...aku pun setuju...

Shila Amzah is one of my Favourite singer...
suara dia memang sesuai sangat la dengan lagu ni...
ermmm,,,kalau nk ikutkan lirik lagu ni,,mcm sesuai sangat jugak la dengan kisah percintaan Shila Amzah dengan bekas buah hatinya Sharnaaz Ahmad tu kan...huhu
kesian dia orang,,mungkin bukan Jodoh..

hope Shila akan terus bangkit sebab dia ni memang antara penyanyi wanita terbaik kat Malaysia ni...
all the best to her!! ;)

Friday, May 10, 2013

Anything Can Happen!!



hidup haruslah mempunyai tujuan,impian & cita-cita...
dari angan-angan & mimpi itulah kita membina semangat untuk mencapai apa yg dicita-citakan itu...

SEMUANYA bermula dari minda kita sendiri...minda kita yg mengawal tindakan kita...
so,,kita seharusnya memberitahu minda kita untuk berfikir di luar kotak untuk kepentingan & kebaikan diri kita...
Insyaallah kita akan berjaya!!

Tiada perkara yg mustahil~

pengubat rindu ;)


kehidupan kadang-kadang bahagia kadang-kadang derita kan...hmmm
that is also happen in love story..

dh seminggu aku ngn mr.A (my boifren) x cun...gaduh memanjang...aku pun xtau yg our relation ni berstatus apa sekarang...
masih or x dia anggap aku gf dia...hmm..sukati dia la..aku x kesah..
aku x rugi apa2 pun...dia yg akan rugi kalau lepaskan aku...
**winkWink ~ ayat mcm puji diri sendiri pulak..hihi


tipu la kalau aku cakap aku x rindu...sangat rindu!!!
tiap mlm mr.teddy je la jd pengubat rindu aku kat mr.A ;)
tiap mlm peluk mr.teddy ketat2 masa tdo...
hope everything will be better soon...
insyaallah~

Thursday, May 9, 2013

SO,, WE NEED TO APPRECIATE PEOPLES




akan ada satu hari yang kita akan memerlukan pertolongan dari seseorang...
mungkin mereka dari kalangan yg pernah kita benci,,mungkin juga dr mereka yg memang langsung kita tak pernah kenal...mungkin juga dr kalangan orang-orang yg kita sayang...

so,,,berbuat baiklah dengan sesiapa sahaja asalkan mereka tidak mendatangkan mudarat kepada kita...
bak kata pepatah...berkawan biar beribu.. ;)

Wednesday, May 8, 2013

Gila Korea!!Drama Glory Jaen~



sejak aku kerja ikut syif ni la kan...hobi malayan drama korea aku kembali menghantui la pulak...ehehehe..
kalau xda kerja tu,,apalagi..layan Drama Korea la jawabnya...

drama Glory Jaen (a.k.a Man Of Honor) antara yg aku baru je habis layan....baru je habis tengok Isnin lepas..
drama ni agak ok la bagi aku...Heroinnya sangat CUTE!senyuman dia very sweet...
Hero pun boleh tahan la...cuma aku x minat lelaki yg cute cam laki ni...huhuhu..

jalan cerita drama ni agak Slow...tp best jugak kalau dihayati betul-betul...pasal kekeluargaan & of course la LOVE story kan...kat bawah ni aku copy paste kan untuk korang sinopsis drama ni ok... 



Synopsis
Yoon Jae-in (Park Min-young) is a hardworking nurse who does not remember her past. In fact she is the daughter of Yoon Il-goo (Ahn Nae-sang) who was the president of a trading company. Yoon Il-goo was killed in a car accident orchestrated by his friend Seo Jae-myung (Son Chang-min), to make sure that Jae-myung takes over control of the company. When Jae-in's mother Eun-joo (Jang Young-nam) received news of her husband's accident she took Jae-in and drove to the hospital. However, due to heavy rain, they got into a car accident caused by Jae-myung's goons, which separated the mother and daughter. Jae-myung ordered Kim In-bae (Lee Ki-yeol) who works as his chauffeur to send Jae-in, who had lost all of her memories at the time, to an orphanage, where In-bae told her to never forget her name. 17 years later, In-bae's son, Young-kwang (Chun Jung-myung), is a baseball player and one of the league's most promising sluggers, but he's since been demoted to the minors. He had a fallout with his rival, Jae-myung's son, Seo In-woo (Lee Jang-woo), who not only comes from a rich family but is currently the league's top star. While injured, Young-kwang meets Jae-in, and she saves him with a blood transfusion. Under Jae-myung's orders, In-bae is chased and killed in an accident orchestrated by his goons, to prevent In-bae from revealing Jae-myung's dark secrets. Young-kwang decides to quit being a baseball player and owning his father's noodle shop. Jae-in also quits her job as a nurse to find a job with Young-kwang. In-woo finds himself disowned by his father, and the three of them apply for jobs at Jae-myung's office. Young-kwang and In-woo continue to vie for Jae-in's affections in a bitter rivalry that goes far back to their childhoods. Seo In-chul (Park Sung-woong) also enters their lives; his lover is Kim Kyung-joo (Kim Yun-joo), who happens to be Young-kwang's runaway sister. Then Eun-joo awakens from her coma.

LEE KWANG SOO ♥♥


all about Lee Kwang Soo!!
i love him so much....love his character in RunningMan ♥

here are some photos of Lee Kwang Soo...
(all photos credit to Google)







Tuesday, May 7, 2013

my blog is 3 years old TODAY!!YEAAY..





wahhhhh...sedar x sedar,,rupanya dh 3tahun umur blog aku ni....
walaupun lama x d update,,but still,,i love it!!

so,,juz wanna wish HAPPY BIRTHDAY kat blog sendiri...yeay!!
hope blog ni kekal ada pembaca & akan terus sentiasa d update oleh si Owner yg pemalas ni...hehe (aku la,,sapa lagi kan...)


2013

assalamualaikum kawan-kawan...
wahhhhh,,,hampir setahun x menulis kat blog ni....rindu jugak...ehehe..

2013
dh 4bulan lengkap berlalu...sekarang dh Mei...
permulaan 2013 aku agak slow & suram....
selalu jugak aku jatuh sakit....hmmmm

mcm2 penyakit la...tp x la tahap yg terlalu serius....cuma ujian Allah nk tolong hapuskan dosa2 kecik aku...huhu
tp xpa,,aku redha...

insyaallah..mulai hari ni,,aku nk mula aktif balik dlm dunia blog ni...
nk jenguk2 blog kengkawan..entah2 smua org dh lupa kat blog usang aku ni...huhu..almaklum la dh setahun x aktif...

sharing joys in my life with the world...suka-suka la kan nk share..
nk tukar nama blog la pasni...
ok,,sampai sini dulu entry ni..
nk edit layout & apa yg patut kat blog yg dh bersawang ni... ;)