be my Followers

klik klik klik

Tuesday, March 29, 2011

x perlu kata apa2..


selamat mlm smua...
tajuk entry je dh cukup utk membayangkan isi kandungan entry ni...
kat bawah ni plak,,ni gmba utk menambahkan pemahaman korang dgn tajuk entry ni..



KESIMPULANNYA
:
:
:
:
:
:

AKU TENGAH MARAHHHH!!!!

Friday, March 25, 2011

x sabar nk habissss..



salam jumaat semua blogger n readers...huhu..sekali lagi aku update dgn hp je blog aku ni...ni smua gara2 boring sgt skrg nih...aku x sabar tul nk habiskan kursus yg aku tgh hadiri sejak isnin ni lagi dh..huhu..penat otak bfikir & mendengar maklumat2 baru sepanjang kursus ni..huhu...sekarang ni,,sewaktu aku tgh menaip entry ni..aku tgh duduk dgr lecture yg terakhir utk kursus ni,..yeayyyy...xsabar tul nk habis...terasa rindu plak nk wat keja kat ofis...hehe..lebih kurang 2jam lagi akan berlangsung la majlis penutupan kursus...then,,,WEEKEND!!!yeay...cepat2 la masa 2jam ni berlalu..hehe..nnti weekend kalau free lehh gak aku blogwalking..lama dh x jenguk blog kengkawan...x sabarnyaaaaaa....

Wednesday, March 23, 2011

hilang muka terkena kejutan elektrik..





salam petang smua...aku ni tadi pas balik dr kursus..baru menyempat nk baca paper..masa belek punya belek HARIAN METRO punya paper...aku terjumpa la satu artikel berita yg menarik...pasal encik Dallas Wiens ni...beliau kehilangan wajahnya akibat kejutan elektrik ketika mgunakan jentera pemetik ceri...aduiii...ngeri tul aku rasa..tambah plak bla tgk gmba encik Dallas ni...kesian kan...hurmmm....tp,,khabarnya skrg encik Dallas dh boleh jalani kehidupan mcm biasa sbb pembedahan wajah yg dilakukannya di Hospital Wanita Brigham telah berjaya...alhamdullillah...tp,,wlaubgaimanapun,,encik Dallas ni dh x blh melihat pulak sbb deria penglihatannya belum dpt d pulihkan...xpa la..yg pntg beliau dh semakin stabil..kos pembedahan beliau ni kalau duit kita dh cecah RM900k...woww!!huhu...apapun nasib mmg menyebelahi encik Dallas kan..sbb tu la dia masih leh dpt d pulihkan...hehe..tu je la nk kongsi ngn u all..maafla kalau entry ni x cantek..hehe..sbb update guna hp je ni..kemalasan nk on laptop..huhu

boring+1st time post entry guna hp..huhu

salam smua...huhu..aku nih tgh boring sgtt2..hmmm..n ni la 1st time aku update blog guna hp je...hahaha..ni smua sbb & akibat tlalu bosan..actually aku skrg ni tgh duk dlm kelas..tgh kursus...tp,,ngntok banget la...aku xleh nk tumpu phatian..tajuk kelas ni kureng menarik phatian aku la...adoiii...cepat2 la msa blalu...aku dh keboringan yg teramat dh ni...uwaaaa...hmmm..tu je la aku nk cakap...kepada sapa2 yg paham perasaan aku skrg...mmg la aku hargai sgt2..huhu..kepada yg x suka baca rengekan aku ni..just ignore je la entry ni ye...huhu..daaaa...

Thursday, March 17, 2011

my 1st buffered earning for 2011...yeay!!~~

1st of all..
aku nk gelak gembira dulu...
huahuhuahuahuahua...
aku gelak sbb gembira sgt...


aku pon xtau la..
blog aku ni xda la byk sgt peminat setia..
then,,kalau tgk graf viewers blog aku berdasarkan NuffNang pon jumlahnya amatlah ciput..
huhu

tp,,mungkin dh rezeki aku kot..
huhu
NuffNang kasi aku BUFFERED EARNING la...
syok gillerrrr...
xsangka betul aku..

dan yg lebih syok..
sekali 2 BE dia kasi kat aku....
apa lagi..berDOUBLE2 la kegembiraan aku..
maka makin naik la semangat aku nk berblogging..huhu


thanks kepada pembaca blog aku ni..
teruskan membaca ye..



p/s :
aku pon dh xtau nk cakap apa kat entry ni..
gembira sgt smpe blurr plak otak..
kihkih

Wednesday, March 16, 2011

aku dh jd tauke la...huhu


salam smua..
hehe..
dh lebih kurang 2mggu aku x update entry kan..
maklum la dh bz skrg..
kihkih...

sekarang aku dh jadi tauke...
huahuahua...
saja je aku cuba ambik risiko laburkan duit utk mulakan bisnes brooch..
alaaa...bisnes kecik2 je..
baru nk mencuba..

jom cuci mata ckit tgk brg jualan aku...







haaaa...
amacam??
ok x design2 yg pilih ni..

so far,,aku dh start buat jualan ni..
alhamdullillah..
respon kwn2/pelanggan2 aku ok je...

jadi,,aku nk promote lagi ni..
terutama kat pembaca2 blog aku yg berada sekitar kuching..
kalau berminat nk tgk brooch2 ni..
sila inbox aku @ my FB ye..
klik link ni utk ke profile FB aku..

do give me support ye!!
tengkiu so much..




p/s :
hope akan sukses la percubaan aku ni..
hidup skrg x leh bgantung dgn gaji bulan2 tu je..
kena crk side income..
nk hidup senang..
huhu

Monday, March 7, 2011

~renung-renungkan~

Jika kamu memancing ikan.... 
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... 
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... 
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ......... 
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... 
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... 
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... 
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada.. 
Jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... 
Cukuplah sekadar keperluanmu.... 
Apabila sekali ia retak.... 
Tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang.... 
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang.. 
TERIMALAH seadanya.... 
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... 
Anggaplah dia manusia biasa.. 
Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... 
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.. 
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... 
Yang kamu pasti baik untuk dirimu.. 
Mengenyangkan... 
Berkhasiat... 
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. 
Terlalu ingin mengejar kelezatan... 
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya... 
Kamu akan menyesal...

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... 
Yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu... 
MENYAYANGIMU...
MENGASIHIMU... 
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.. 
Terlalu mengejar kesempurnaan... 
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....



p/s :
jom kita renung-renungkan..
dan bertindak mana yg patut..
sharing is caring~

Wednesday, March 2, 2011

debaran ABPBH 2010~~


aku rasa ABPBH 2009 mcm baru je d tayangkan kat tv..
xsangka sekarang dh sampai masa utk ABPBH 2010 plak..


 jom teliti senarai artis2 yg tercalon dlm senarai pendek kategori2 yg d pertandingkan dlm ABPBH 2010
artis yg mana pilihan korang

:
:
:
:

PENYANYI LELAKI POPULAR
1.Aizat
2.Anuar Zain
3.Black
4.Faizal Tahir
5.Shahir

PENYANYI WANITA POPULAR
1.Adira
2.Ana Raffali
3.Alyah
4.Stacy
5.Yuna

ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR
1.Ana Raffali/Sohaimi Mior Hassan/Altimet
2.Azlan & Typewriter
3.Bunface
4.Meet Uncle Hussain
5.6ixth Sense

PENYANYI NASYID POPULAR
1.Hijjaz
2.Inteam
3.Mirwana
4.Rabbani
5.Raihan

PELAKON TV LELAKI POPULAR
1.Aaron Aziz
2.Ady Putra
3.Fizz Fairuz
4.Remy Ishak
5.Shahezy Sam

PELAKON TV WANITA POPULAR
1.Fasha Sandha
2.Lisa Surihani
3.Noorkhiriah
4.Scha Alyahya
5.Tiz Zaqyah

ARTIS BARU LELAKI POPULAR
1.Daus
2.Maulana
3.Shahir
4.Sharnaaz Ahmad
5.Shahz Jaszle

ARTIS BARU WANITA POPULAR
1.Adira
2.Ana Raffali
3.Mizz Nina
4.Nurul Elfira Roy
5.Nur Syuhaida @ Dottie

ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
1.Along
2.Angah
3.Johan
4.Nabil
5.Zizan

ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR
1.Didie Alias
2.Kenchana Dewi
3.Noorkhiriah
4.Raja Azura
5.Sharifah Shahirah

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
1.Aaron Aziz
2.Bront Palarae
3.Remy Ishak
4.Shaheizy Sam
5.Syamsul Yusof

PELAKON FILEM WANITA POPULAR
1.Diana Danielle
2.Lisa Surihani
3.Liyana Jasmay
4.Maya Karin
5.Scha Alyahya

PENGACARA TV LELAKI POPULAR
1.Ally Iskandar
2.Awal Ashaari
3.Aznil Nawawi
4.Jimmy Shanley
5.Zizan

PENGACARA TV WANITA POPULAR
1.Cheryl Samad
2.Fara Fauzana
3.Nurul Syuhada
4.Raja Azura
5.Sharifah Shahirah

PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR
1.Aznil Nawawi
2.Faizal Ismail
3.Halim Othman
4.Kieran
5.Salih Yaakob

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR
1.Abby Fana
2.Fara Fauzana
3.Linda Onn
4.Raja Azura
5.Sharifah Aleya

:
:
:
:

borang pencalonan akhir ABPBH 2010 mula disiarkan dalam akhbar Berita Harian/ Berita Minggu bermula 17 Januari ini sehingga 13 Mac depan bagi membolehkan pembaca membuat pilihan artis masing-masing
hari ni baru je 2 Mac..
masih ada masa utk kta mengundi nih...
so,,undi la artis2 yg korang minat ye

aku x undi..
hehe
tggu keputusan je la nnti..
sapa2 menang pon aku terima je...


p/s :
tp,,hope so..
kptsn nnti memberangsangkan..
huhu

tarikh lahirku dalam kalendar islam..


salam smua...
semalam masa aku wat entry khas utk PUTREE SEJINJANG..
entry utk wish happy birthday kat dia semalam tu..
dh baca x?kalau lum..klik je link ok..

ok,,sambung crita..
masa aku nk wat entry tu..
sibuk la aku search mcm mana nk carik tarikh lahir Stilla dlm kalendar Islam...

jeng jeng jeng!!
aku dh jumpa caranya...

korang klik je kat link bawah ni nnti ye..
then leh la korang cek tarikh lahir korang dlm kalendar islam...

aku dh cek...!!
huhu
tarikh lahir aku
21 FEBRUARI 1988 bersamaan dgn 3 REJAB 1408H

klik sini,,


sharing is caring!!!~


p/s :
huhu..
nnti kalau dh tahu tarikh lahir dlm kalendar islam..
leh la sambut birthday 2 kali setahun...
hahahaha

Tuesday, March 1, 2011

last episode,,bagaimana kesudahannya??


dalam masa lebih kurang 5 minit lagi...
akan ke udara la Slot Lestary kat TV3..
confirm smua tahu kan...
drama HANI la....
today is the last episode..

apa agaknya kesudahan drama ni kan???



p/s :
nk layan cta ni la pasni...
esok smbg blogwalking lagi..
huhu

happY 27th birthday,,putree Sejinjang!!~


tanggal 28 Jamadilawal 1404H atau lebih mudah kita ingat 1 Mac 1984
lahirlah seorang puteri yg di beri nama oleh parentnya
NORSETILLA SULAIMAN..


huhu..
so,,,today dh genap la 27 tahun umur puteri tu...
yeeeaayyyyy!!


jom nyanyi ckit..

ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN PUTERI NORSETILLA..
ALLAH SELAMATKAN KAMU!!



aku harap semoga kawan aku sorang ni sentiasa dirahmati Allah..
aku harap segala yg dia idamkan akan dpt dia capai...
semoga dia dimurahkan rezeki dan menjadi isteri yg solehah d samping suaminya yg tercinta...
x sabar tggu dia jd mummy..
confirm anak dia ikut mcm dia..
suka ketawa n ceria selalu..
aminnnn...




p/s :
to stilla,,rindu dgn kemesraan kta sblm tok...
hurmmm...