be my Followers

klik klik klik

Tuesday, April 10, 2012

Perbezaan Air Mani & Air Mazi?

salam semua...
jom KONGSI ILMU ckit hari ni...
persoalan mengenai PERBEZAAN AIR MANI & AIR MAZI..

SOALAN
Apakah perbezaan antara air mani & air mazi?Sekiranya air mani dikeluarkan dengan sengaja ataupun tidak sengaja,apakah mandi junub tetap diwajibkan?Adakah benar sebagaimana yang dimaklumkan oleh seorang rakan, orang yang keluar air mazi tidak perlu mandi?

JAWAPAN
Terdapat perbezaan antara air mazi dengan air mani.Keluar air mazi menyebabkan batal wuduk, tetapi tidak perlu mandi wajib. Hukumnya adalah najis seperti air kencing.Sementara keluar air mani menyebabkan hadas besar dan perlu mandi wajib dengan niat mengangkat hadas besar.
Air mazi keluar ketika rasa syahwat.Sifat air mazi ini jernih dan licin.Air mani keluar ketika klimaks syahwat dan sifatnya keruh serta kesat.

so,,renung2kan dan aplikasikan dlm KEHIDUPAN HARIAN kita....
semoga kita sentiasa dalam LINDUNGAN RAHMAT Allah.. :)

sumber daripada,


Friday, April 6, 2012

alamak bengong la dengan wajah baru dashboard Blogger!!

salam u all...
selamat bercuti untuk SARAWAKIAN...
arini sarawak cuti umum..
GOOD FRIDAY :)

nk share something ni...
semalam masa aku update entry pasal ANAK BUAH aku,,aku terklik la kat button yg cakap blogger dh UPGRADE mulai APRIL....
aku nk tau la apa yg berubah..so,,aku klik la...


pastu dh jd cmni..
aku sendiri plak yg bengong...
mcm agak SEMAK la..or mungkin aku belum biasa dgn WAJAH BARU BLOGGER ni kot...
apapun...kena la try MASTER kan diri dgn benda baru ni..huhu
maybe ianya akan lebih memudahkan kita MONITOR blog kita kot...
sama2 la kta GELEDAH wajah baru Blogger ni ye..

selamat berBlog!

Thursday, April 5, 2012

dayang nurputrisharfisya

salam semua....
entry kali ni aku nk INTRODUCE seseorang kat korang...huhu
hehe..
ANAK BUAH PEREMPUAN aku yg pertama... :)


DAYANG NURPUTRISHARFISYA
amboiii!!nama susah bena nk d sebut...hhuhu...


tengokk pipi dia...
GEBU...
tu yg buat aku geram....slalu cium pipi dia yg gebu tu...


hah..yg ni pulak gmba dia tidur bersama BODYGUARD2 dia...hihi
siapa lagi kalau bukan abang2 dia...
dahsyat betul pose dia org ni tidur kan....

adik aku dh ada 3 org anak...
kalau bagi aku dh cukup lengkap dh tu....
AKU??
haha...bila la agaknya nk ada anak kan..kawen pun belu gatal pulak nk pk pasal anak...hohohohoho..
malas la nk pk dulu..
dh sampai jodoh & masanya nnti ada la kan..kalau dh xda nk wat mcm mana..
aku REDHA :)