be my Followers

klik klik klik

Wednesday, November 20, 2013

Tarikh Lahir & Personaliti

APAKAH TARIKH LAHIR ANDA???

Januari 01-09 ~ Anjing        
Januari 10-24 ~ Tikus      
Januari 25-31 ~ Singa
         
Februari 01-05 ~ Kucing        
Februari 06-14 ~ Merpati        
Februari 15-21 ~ Kura-kura        
Februari 22-28 ~ Harimau Bintang        

Mac 01-12 ~ Monyet        
Mac 13-15 ~ Singa        
Mac 16-23 ~ Tikus        
Mac 24-31 ~ Kucing
         
April 01-03 ~ Anjing        
April 04-14 ~ Harimau Bintang        
April 15-26 ~ Tikus        
April 27-30 ~ Kura-kura
       
Mei 01-13 ~ Monyet        
Mei 14-21 ~ Merpati        
Mei 22-31 ~ Singa
       
Jun 01-03 ~ Tikus        
Jun 04-14 ~ Kura-kura        
Jun 15-20 ~ Anjing        
Jun 21-24 ~ Monyet        
Jun 25-30 ~ Kucing
         
Julai 01-09 ~ Tikus        
Julai 10-15 ~ Anjing        
Julai 16-26 ~ Merpati        
Julai 27-31 ~ Kucing
         
Ogos 01-15 ~ Monyet        
Ogos 16-25 ~ Tikus        
Ogos 26-31 ~ Kura-kura        

September 01-14 ~ Merpati        
September 15-27 ~ Kucing        
September 28-30 ~ Anjing
       
Oktober 01-15 ~ Monyet        
Oktober 16-27 ~ Kura-kura        
Oktober 28-31 ~ Harimau Bintang        

November 01-16 ~ Singa        
November 17-30 ~ Kucing
         
Disember 01-16 ~ Anjing        
Disember 17-25 ~ Monyet        
Disember 26-31 ~ Merpati

 ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●
Anjing
Kamu memang seorang yang setia dan manis orangnya. Kesetian kamu memang tidak boleh disangkal lagi. kejujuran dan keikhlasan adalah kekuatan kamu, malahan di dalam kerjaya kamu memang boleh dipercayai. Kamu adalah orang yang sederhana dan sering bersikap rendah diri.Kamu bukan orang yang akan mencari masalah dan sukakan suasana yang damai.Kualiti itulah yang menjadikan teman-teman suka berada di sisi kamu. Cita rasa kamu di dalam fesyen juga diakui baik dan kamu akan mudah terasa malu dan sedih sekiranya alamari pakaianmu tidak lengkap dengan pakaian yang mengikut peredaran fesyen. Biarpun kamu tidak mempunyai teman yang ramai tetapi teman-teman yang bersama dengan kamu memang mempunyai kualiti yang baik.          

 ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●
Tikus
Kamu ini memang penuh dengan muslihat! Namun, sikap itulah yang menjadikan kamu nampak bijak dan menjadikan wajah kamu comel dan mudah menarik perhatian orang disekelilingmu. Ramai yang suka berkawan dengan kamu kerana sikap kamu yang memang mengundang keseronokan kepada orang lain. Memang kamu sering dijemput untuk memeriahkan majlis dan ramai yang menyukai kehadiran kamu, tetapi kamu begitu sensitif orangnya dan itu menjadikan orang sekelilingmu berhati-hati untuk berbicara dengan kamu. sekiranya ada yang berani menggunakan perkataan kasar, memang mereka akan mengundang kemarahan kamu di tahap maksimum! Kamu perlu bijak mengawal emosi kamu kerana teman-teman juga manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.         

 ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●   
Singa
Begitu kontra dengan spesies kamu, rupanya kamu ini memang pendamai orangnya. Kamu tidak suka terlibat dengan pertengkaran atau pergaduhan. Kamu begitu sukakan aktiviti luar rumah dan tidak gemar melepak tidak tentu arah tujuan. Memang dilahirkan untuk menjadi ketua dan memberikan arahan kepada orang lain dengan cara yang paling disenangi. Kamu memang suka menyayangi dan disayangi orang lain. Namun, kamu memang mudah dipermainkan oleh orang lain, jadi berhati-hati.         

  ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●   
Kucing
Kamu memang penyayang, disayangi namun kadang-kala begitu pemalu. Kamu sukakan keadaan yang senyap dan damai. Di dalam kehidupan, kamu suka mempelajari tentang perkara baru dan sentiasa melakukan setiap sesuatu dengan bersungguh-sungguh. Di dalam situasi normal, kamu memang nampak tenang tetapi apabila kamu dicabar, serta merta kamu mudah mengamuk! Mereka yang bernaung dibawah kucing memang bijak bergaya. Orang sekelilingmu sering menjadikan kamu sebagai idola di dalam berpakaian. Kamu bijak bersosial tetapi hanya bercakap dengan orang kamu kenali. Kamu memang begitu berhati-hati memilih teman.         

 ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●
Kura-kura
Kamu semakin hampir dengan kesempurnaan dan begitu baik hati.Kebaikan kamu akan sentiasa dikenang orang sekeliling kamu. Kamu sukakankedamaian, sekiranya teman-teman ada menyakiti hati kamu, kamu tidakakan cuba menyakitkan hati mereka pula. Kerana ini, kamu memangdisayangi dan disenangi teman-teman. Kamu juga tidak suka cakap belakangdan orang sekelilingmu begitu senang dengan cara kamu melayan mereka.Kamu sentiasa akan memberi kasih sayang dan tidak pernah mengharapkanbalasan. Pemurah juga adalah sikap kamu dan kamu sentiasa melihatkehidupan sebagai latihan praktikal.         

 ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●     
Merpati
Kamu adalah simbol sikap yang sentiasa riang. Apa saja yang kamu lakukan, kamu akan enjoy setiap detiknya. Kahadiran kamu menjadikan teman-teman serta orang sekeliling begitu riang dan senang dengan sikap kamu. Kamu adalah ketua di dalam kumpulan teman-teman dan bijak memujukdan menghiburkan hati orang yang sedang gundah-gulana. Hipokrasi adalah sifat yang paling kamu benci dan orang yang sebegini memang kamu tolak tepi. Di dalam pekerjaan, kamu memang teratur dan sistematik. Namun, awas! Kamu mudah jatuh cinta!         

 ●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●
Harimau Bintang
Kamu seorang yang misteri. Kamu boleh berhadapan dengan tekanan dengan tenangnya Kamu juga boleh menghadapi setiap senario yang menguji kesabaran tanpa perlu mengamuk untuk melepaskan geram. Kadang-kala, kamu ini kejam orangnya. Hmmm...kamu suka bergosip tetapi hanya bersama dengan teman-teman yang kamu percayai sahaja. Mereka yang bernaung di bawah harimau bintang adalah begitu teratur dan kemas orangnya. Tetapi, apa yang tidak tahan dengan sikap kamu yang mahu setiap sesuatu mengikut cara kamu. Sikap itulah yang menjadikan kamu senang hilang kawan. Namun, apabila teman-teman menghadapi masalah, kamu adalah orang pertama yang mereka cari. 

●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●
Monyet
Tidak sabar dan begitu hiperaktif! Kamu mahu segala-galanya dilakukan dengan pantas. Namun, kamu memang sederhana orangnya dan begitu suka apabila ramai yang memberikan perhatian kepada kamu. Kamu bijak berhadapan dengan masalah dan tidak mahu terlibat dengan sebarang kontroversi. Setiap langkah dan keputusan, kamu akan berfikir sebelum melakukannya. Kamu mempunyai kata hati yang kuat dan itulah yang menjadi penyelemat kepada kamu. Jangan tidak tahu, mereka yang bernaung di bawah monyet memang begitu bijak mencari wang dan begitu pandai mengatur kewangannya. Kamu memang akan berjaya di dalam perniagaan.

3 comments:

zulieta said...

akak merpati!
wahhh! lelain tu semua macam betul
tapi yang mudah jatuh cinta tu macam sebaliknya patutnya kot

Norfadhilah Abu Hassan said...

Anjing! 9 dis : macam sama ja smua tu gn saya..hehe

peaNut said...

sy Kura-Kura :)