be my Followers

klik klik klik

Friday, September 9, 2011

SIMPTOM tangan kebas..kenapa?

salam jumaat semua..
kenapa entry ni aku tulis kat sini ari ni??hehe
sila rujuk kat entry ni..klik aje!

so,,aku ada la wat research ckit...
tgk gmba kat bawah ni...


ni la antara result yg aku dpt masa search kat encikGOOGLE..
WAHHHHH,,berdebar2 ni...
semua yg klua mcm kronik je...terus aku susah hati ni..

so,,aku klik la link yg paling buat aku susah hati..
KENCING MANIS..
takut betul kalau kena penyakit cmni time usia muda...
nk tau apa yg aku jmpa..?


huhuhu...nasib baik la...
xda simptom kebas pada jari dlm senarai tanda2 kencing manis..
alhamdullillah..

kalau bukan simptom kencing manis,,kenapa pulak la hujung jari2 ni rasa kebas eyh?
aku klik link yg satu lagi..RAHSIA PERUBATAN ISLAM
baca petikan kat bawah ni...aku ambik dr laman rahsia perubatan islam tu...


hmmm,,,tp aku x rasa la aku ni terkena santau mcm tu...
hehe,,aku rasa la...

kat sini la aku dpt jwpn yg aku rasa 90% betul..


aku rasa betul la kot...sbb aku ni mmg kuat makan...
makan pulak makanan yg SEDAPPPPP2 je..haha..
paham2 la kalau dh sedap tu huruf besar smua kan kan kan...

aku ingat kalau ada peluang nnti aku nk g buat medical check up..
at the same time kena control la ambik makanan2 yg berminyak & berlemak...
msti ambik makanan yg sihat2...huhu

sapa2 yg ada simptom mcm yg aku rasa,,HUJUNG JARI RASA KEBAS..
kemungkinan besar kita2 ni mempunyai tahap KOLESTROL yg agak tggi..
so,,,sama2 la kita jaga pemakanan kta mulai hari ni...

sharing is caring...
SELAMAT MENJAGA KESIHATAN DIRI!!
hehe

6 comments:

CHU MAJORFLAVA said...

mek kurang gula..hehe..terlebeh salah kurang pun salah..=p

peaNut said...

ahahha...ya la ow....serba salah jdnya...lemah nyawa miker

Amni said...

menakutkan nak santau ya aieee.... kamek salu kebas.. tapi lepas bangun dari tido, tertimpak tangan dikpun,,, err..

peaNut said...

hahaha...mek da jwk cmya kdg2..p kebas nk pdh mek tok lain....bkn nk kdk bgn tdo ya

[sutera kasih] said...

jaga pemakanan :)

yaniez said...

aku pun...baru dalam seminggu ni rasa semua hujung jari kebas...takut plak...tak pernah2 kene..ingatkan...sbb aku potong kuku pendek sgt or sbb alergik kat sabun cuci ker...bila surf internet..tgk web ni..aku rasa aku pon kene kolesterol tinggi..huhu...dah risau ni..sbb.. dalam 2 minggu ni asyik makan masak lemak je..