be my Followers

klik klik klik

Saturday, May 26, 2012

ISTERI atau KULIAH JUMAAT?? mana yang lebih penting??

salam hujung minggu semua...
lama dh x update blog..
mari,,nk share sesuatu yg agak MENARIK!!!hehe


ISTERI VS KULIAH JUMAAT

mana satu pilihan hati wahai PARA SUAMI??
mesti korang kurang nampak KANDUNGAN gamba kat atas kan...
so,,aku RETYPE khas untuk KONGSI bersama korang yang sudi membaca kat blog aku ni...

♥ 

SOALAN

Saya & isteri tinggal berasingan dan hanya berjumpa seminggu sekali pada hujung minggu. Kebiasaannya,selepas turun dari bas pada pagi Jumaat itu,,saya akan pergi menghadiri Kuliah Jumaat dahulu sebelum pulang ke rumah berjumpa isteri. Isteri saya berulang kali menyuruh saya pulang ke rumah dahulu daripada mengikuti Kuliah Jumaat, tetapi saya tidak menghiraukan permintaan isteri saya itu.
Apakah hukum sekiranya seorang suami ingkar dalam memenuhi permintaan isteri?
Mana yang lebih utama antara memenuhi permintaan isteri ataupun menghari kuliah agama?



JAWAPAN

Menghadiri kuliah dan mengambil hati isteri, kedua-duanya adalah penting.
Seeloknya pulang ke rumah sekejap bertemu mata dengan isteri sebelum ke kuliah. Kemudian, sekiranya mahu, lebih baik bawa isteri bersama pergi ke kuliah.
Seorang isteri tidak berhak menahan suaminya daripada hadir ke kuliah, tetapi suami yang bijak adalah suami yang pandai mengambil hati isteri.

haaaa...begitu lah jawapan yang di beri oleh Ustaz Azhar Idrus mengenai persoalan ISTERI vs KULIAH JUMAAT ni...
so,,PARA SUAMI dh tau mcm mana nk decide mana lebih penting??
hope membantu la entry kali ni untuk anda yang membaca...
aku ni sekadar berkongsi apa yg aku baca & menarik untuk dijadikan PENGETAHUAN tambahan...
samapai sini dulu...SALAM :)


sumber daripada,



No comments: