be my Followers

klik klik klik

Monday, October 11, 2010

jom teka!!~

salam u all..
dh lunch????
aku baru je selesai having my lunch...
kenyang yg amat sekarang nih...

ok,,entry kali ni aku nk share satu teka teki ngn korang...
sapa yg bijak leh la cuba jawab...
huhu...


teka teki nya berbunyi cmni....

Jamal berusia 10 tahun dan Ibu Jamal mati. Ayahnya pula kawhin dengan perempuan lain. Pastu dia dapat adik tiri. Ayahnya telah wasiat hartanya kepada Jamal apabila dia sudah mati. Walaubagaimanapun setelah ayahnya sudah mati Jamal tidak dapat harta itu tetapi adik tiri dia je dapat kenapa? 

haaaaa...jawab jgn x jawab ok..
aku tggu jwpn korang..
next entry aku bagi jwpn...
selamat meneka!!



p/s :
teka teki ni hanya utk refresh minda kita je eyh..
xda hadiah diberi kepada peneka yg bijak...
mtk maaf..
huuhu

18 comments:

Lizzie Yasmin said...

sebab jamal dah mati dulu dari bapak dia...hehhe

ardinihumaira said...

alamak... dni surrender huhu

Redbloodsnow said...

errr....kebluran mek nk berik jawapan..heeheee. mental block tok yunk..hikss

p@kcikLie said...

jamal belom mati lagi tu..

AngahSayang2314 said...

sebab harta tue mak tirinya punya hehehe

HairiAks said...

hahaha.. Prince tau jwapan dia.. jamal x dpt sbb dia blum mati.. Ayah dia wasiat bila jamal dah mati.. Tapi jamal x mati.. rite?

peaNut said...

lizzie ~ agaknya sebelum ni lizzie mmg dh penah dgr teka teki ni kot...huhuhu..apepon..tggu jwpn kat next entry k

peaNut said...

ardini ~ haiii...cepatnya dini dh surrender?????

peaNut said...

zie ~ xpa yunk...mun ktk malas nk pk..lak tggu jak jwpn kat next entry k...

peaNut said...

pakcikLie ~ kalau dia lom mati nape plak dia x dpt wasiat tu????hurmmmm

peaNut said...

angah ~ hehehe...ni mcm anggap mak tiri dia queen control la ni ye...rasanya x tepat kot jwpn tu..hehe

peaNut said...

prince ~ sila cuba lagi...ehehehe

PinQib said...

sbb, tu bapak kepada emak jamal.bukn bapak jamal.. jajaja

Aleeya said...

adoiiii rasenya jamal mati dulu kot dari bapak dia hehehhe tol tak..

peaNut said...

pinQib ~ salah tu...cuba lagi..hikhik

peaNut said...

aleeya ~ hehe..tggu jwpn next entry ye kak yaya

* mEsSy * said...

sbb jamal ta maty lagik.. ngeee.. dh maty baqu dpt.. lalalala~~

=P

peaNut said...

messy ~ tettttt...salah tu..hehe