be my Followers

klik klik klik

Sunday, May 9, 2010

...kenali kami...

salamm semua....ari ni tergerak hati nk bercerita ttng adik beradik aku...hikhik

kami ada 5org adik beradik...
ada 4 gurlz n a boY!!

hbgn kami ni mmg wokey sgt2...loving each otHer so mucHH..

utk pengetahuan korang...
aku ni kakak sulung dlm family kami...hehe
family panggil ALONG
&
adik2 panggil "kak YonG"...


nama sebenar aku ni...
NUR SHARFINA


kat sekolah dulu kwn2 panggil aku PEANUT..
so,,sampai skrg la nama tu melekat kat aku...

tp aku mmg selesa gler dgn panggilan tu..sampaikan aku dh x alert bila org panggil aku dgn nama sebenar aku...
kat ofis plak...
kakak2 senior & kwn2 sekerja aku pun panggil aku dgn nama PEANUT...


sbb tu la kalo org sebut nama sebenar aku..dahi mereka kompom berkerut2..hahahah
coz mereka x kenal NUR SHARFINA..cuma kenal PEANUT...
sdgkan NUR SHARFINA & PEANUT tu org yg sama....hehehehe
AKU la org nya.....hihihihi
ok...stop la cita psl aku...skrg aku nk cta psl adik2 aku plak...
aku ada 4org adik...
3pompuan n sorg lelaki....

aku perkenalkan kat korg sorg demi sorg k...

1st....


haaaaa....
cantek x dia ni...?????
ni la adik aku..
muka dia la yg paling lain antara kami...
nama dia
NUR SHARFIFI...
tp,,kami panggil dia MAYMAY...
pelik kan....huhu
aku pun x brapa nk sure sejarah knapa nama dia jd cmtu...nk siasat pun malas ah....
adik aku ni..utk pengetahuan korg,,dia dh kawen..
lepas jer abis ambik SPM...dia pun mendirikan rumah tangga nya dgn cinta hati pilihannya.... suami dia seorang askar...woww..hihi
pandai adik aku pilih suami kan...
n dia org having babY di usia muda....syok jgk tgk life mcm dia org ni tau..
skrg adik aku ikut suami dia..mereka menetap kat salah satu ke askar kat Melaka...
aku pun dh lupa nama kem tu..
ni la,,aku ada post skali gmba mereka sefamily...
tp maafla...gmba ni x clear sgt...

ok,,NEXT..

adik aku yg sorang lagi ni..



nama dia NUR SHARFINI..

haha...tuka satu huruf jer dgn nama aku
A & I..hihi

dia ni la yg paling rajin tau...
korang mtk tlg dia buat apapun dia kompom akan tolong...
kdg2,,kami panggil dia YAN..
kira nama samaran dia la...sejarah knapa di panggil YAN...
jgn tanya aku k..aku pun xtau...hikhik

oleh kerana kerajinan dia ni...
aku bagi gelaran BIBIK kat dia..
hahahahaha...jahat kan aku ni..suka buli adik sendiri..tp,,dia x penah pun marah aku panggil dia cmtu tau..
penyabar tahap gaban kan kan kan??
seterusnya plak...
satu-satunya boy dlm adik beradik kami...
nama dia AFIFUDDINFITRI
dia ni degil ckit...ye la..mungkin sbb bdk lelaki ni mmg ego nya lebih kan..hurmm
dia ni kira beruntung la...

anak emas bapak..

apa dia mau..semua leh dpt....tp..lantak la...
rezeki dia lebih kot..hihi

nama panggilan dia ni..ABANG..
ni aku tau knapa..
sbb,,,,,,
dia je lelaki....jd panggil ABANG la...huhuhuhuhuhuhu


and.....last sekali.....
adik aku yg kiut miut..
si bongsu kami....
WANIE

nama sebenar dia NUR SHARFIZAWANI
panjang dari nama kakak2 dia kan..huhu
dia ni la penglipur lara kami....
buat kami ketawa..buat kami geram...
n semua la...
kalo xda dia pun boring jgk....
kalo dia tau aku post kan gmba dia yg xda gigi kat dlm blog aku nih...
aku gerenti dia akan marah gler...haha
tp,,,dia tetap paling kiut bagi aku..
wlaupun xda gigi....
hurmmmm...
ok,,,dh abis dh sesi memperkenalkan adik beradik aku.....
lain kali aku bkk topik lain plak k...
so,,,,teruskanla melawat blog aku ni kalo nk kenal aku lebih lagi k....
..penjengukan anda amatla dialu2kan..
sayangi keluarga anda
pesanan dibawa khas oleh
missbean88.blogspot.com
❤❤❤

3 comments:

Redbloodsnow said...

nice introduction dear ^_- ya bok details...hehe. salam kenal :)

* mEsSy * said...

happy family gtue.. salam ziarah..

;)

peaNut said...

tq2...hehe

cik reddish~huhu..lom cukup details gk ya..

miss messy~rajin2 la singgah kat blog ni k...