be my Followers

klik klik klik

Wednesday, August 18, 2010

apa la punya manusia sorang ni..tau menyusahkan aku je!!puiiiii....

salam korang...
aku nk wat luahan hati ckit kat blog tercinta aku ni...
aku tension sgt2..
sejak petang semalam lagi dh...

kepada sesiapa yg bekerja dlm sektor kerajaan..
dh tentu korang tau pasal Sasaran Kerja Tahunan (SKT) kan...
tiap2 tahun prestasi kerja kita akan di nilai melalui SKT yg kita buat..
tahun2 lepas,,SKT di buat manually..
maksud aku..kita buat siap2 then print kasi kat bos..

tahun ni,,ada perubahan ckit..
kena isi guna online..
guna sistem HRMIS...

yg aku sakit hati yg teramat sekarang ialah...ada seorang hamba Allah ni..
yg buat2 bodoh konon2 x reti nk buat SKT sendiri...
last year pun dia wat perangai bodoh cmni..
bos suruh aku tolong buat utk dia..
aku wat jugak...kononnya kesian...hmmm

tiba2 tahun ni...dia buat perangai lagi...
dan yg aku lebih marah..
dgn sewenang2nya,,bos suruh aku plak g key in lam sistem HRMIS tu utk dia...
C*L*K* betul la...
sakit betul hati aku...
dhla kalau nk g key in bnda tu kena g kat akademi kastam diraja malaysia (AKMAL)..
bukannya dekat nk g sana dr ofis aku ni..
apa dia ingat tank minyak keta aku tu isi dgn air je eyh???
suruh la org tua tu g key in sendiri..
SKT dia..dia kena la buat sendiri...
gerammm tul aku...
aku xnak la g tolong dia...
dia bukannya cacat..sihat walafiat lagi...
kalau dia nk kasi alasan dia x pandai..g la belajar..
org lain pun belajar...

org lain susah payah wat SKT sendiri nk dpt kan markah bagus...
dia plak senang2 nk suruh org lain key in utk dia...
dh la draft SKT pun x buat...
nk harapkan aku wat dr A sampai Z...
puuuiiiiiiii!!!

mintak maap la..
aku x sanggup ok...
aku bencik kau!!!!

geram tahap gaban dh ni..
pahala puasa aku dh habis kerana org B***H cmni...
arghhhhhhhh!!!



p/s :
maaf kalau entry ni mengandungi bahasa kasar...
tp,,aku betul2 geram...
aku x suka org ambik kesempatan atas kebaikan yg penah aku buat sebelum ni...
hormat org ckit...
keadilan tu penting dlm hidup ni..

18 comments:

Aleeya said...

erk kitorg semua isi SKT sendiri guna pc/lappy opis sendiri, masing2 punya, masing2 isi sendiri la tak kira pangkat, nape kena isi gi tempat laen lak peanut?cam kitorg isi terus je dari pc memasing dok kat tempat je ..bukak je online terus hado heheheh, tapi we olz da setel awal2 awal thn lagik wt 2010 nye..dkt2 nak ujung thn nnt baru masokkan last pencapaian..heheheh

shahrul said...

jangan kasi chan!!
pegi Mam*** sama itu olang..hahahah..

:p

* mEsSy * said...

saba peanut~!! jum messy sekeh pala dier slet..

=P

HairiAks said...

Peanut sabr ek..
jgn marah2.. nti kua smua susuk kat muka tu.. hik3..
Ala..biasa lah tu... rmbut sama hitam.. hati lain2..
sabar.. dan terus sabar ek.. jgn marah2... :-)

Amni said...

kmk stress juak di opis aritok.. haihhhhh.. hangin jak!

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hayoo~ sabar ye sis.. kang habis puasa tu~

nabilah_2908 said...

org tu mengambil kesempatan nih..

hmm...kalau tk buat...boss tk marah ke..?

walau apa pun..bnyk2 kn bersabar yer...

take care....selamat berbuka puasa..(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEADER IMPIAN

peaNut said...

kak aleya ~ xtau la kak..jbtn kami konon2 nk wat selaras..sbb tu kena g sana..hurmmm..tp amat2 la menyusahkan..

peaNut said...

hairiAks ~ hahaha...dh terpelanting dh semua susuk kat muka ni..mana x nya..dh 2ari hangin cmni...

peaNut said...

shahrul ~ tul tu..pegi mam*** la org2 yg nk ambik kesempatan je tu...puuuiiii!!~

peaNut said...

messy ~ sekeh kuat ckit yerrr

peaNut said...

amni ~ hari stress sedunia...arghhhhh

peaNut said...

aisumi ~ tgh sabar la ni babe....kurang byk dh pahala puasa ni

peaNut said...

nabilah ~ masalahnya..bos yg suruh peanut tolong key in..tu la yg tambah sakit hati lagi..hurmm

ardinihumaira said...

dni nak join messy tuk sekeh kepala hiksss

peaNut said...

ardini ~ join jgn x join dini..kasi yg paling kuat eyh..

PutRee SeJiNjaNg said...

tedah ktk mem...sabar jak lah..

peaNut said...

stilla ~ ya la..ngek ngok nya ya