be my Followers

klik klik klik

Thursday, August 12, 2010

DIARI RAMADHAN 1431H ~ teringin nk makan kek lapis..huhu

salam petang u all..
hehhe
baru hari kedua kita dlm bulan ramadhan ni kan..
tp,,aku dh ngidam nk makan kek lapis...
huhu

so,,tgh hari td..
aku ngn geng opis aku decide la nk g kedai Kek Lapis Dyg Salhah...
kedai kek lapis ni mmg famous kat kuching ni...


"selamat datang ke kedai kek lapis dayang salhah"
hhuhuhu

jom tengok kat dlm kedai mcm mana plak...
sila jgn terliur ye...




wahhhh...
byk nya kueh....
hihi..

kami dtg kat sana..bukak2 je pintu kedai...
fuh!!!
bau kek harum semerbak...
terus bergegar iman ni menahan lapar..
hihi





mcm2 jenis kek lapis ada d jual kat sini....
mcm2 warna n nama gak kek2 ni...
semua nmpk cam sedapppppp!!!!~~



ni masa sesi tgh pilih kek apa nk beli..
ehehehe....
byk sgt pilihan...xtau nk pilih yg mana satu..
tambah plak ngn nafsu time puasa ni...
kalau ikut hati...
nk rembat semua je..



hehe...
dh selesai memilih...
aku lupa plak nk ambik gmba kek yg aku beli ni...
kek pilihan aku ialah,,
kek lapis cheese coklat & kek lapis masam manis...
huhu

pas selesai membayar...
kami wat sesi bergambar jap kat sana tadi..
hehe

kami ambik background kat tmpat pemilik kedai ni tempek gmba2 artis2 yg pernah singgah kat sini..
kalau tengok gmba2 yg kat dinding ni..
mmg dh ramai artis2 yg pernah jejak kaki kat kedai ni...


si syeera posing dgn senyuman lebar...hihi


antara gmba2 yg ada kat dinding kedai ni...



ni plak..aku n herina...
posing ngn kek yg dh d beli...
hikhik

dhla tu...cukup2!!
xleh lama2 kat sini...
nnti xtahan plak iman nengok kek2 yg ada...
so,,,pastu kami balik ofis la....



yeay!!
mlm ni berbuka ngn kek lapis la jawabnya...
nyum nyum nyum..





p/s :
bulan puasa ni mmg mcm2 makanan yg kta teringin nk mkn kan...
huhu
nasib baik sempat kami g beli kek ni tadi..
kalau x,,sob sob sob..
sedih la time berbuka nnti mengenangkan kek lapis...

16 comments:

Cik_daya said...

Selamat berpuasa... wah banyak betul kek lapis

PutRee SeJiNjaNg said...

hehhehe...mengidam kek lapis eh..kmk tok ngidam nak mkn cake SR..chocolate fudge...uuuwwaaa mek mok cake ya mem..

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan

peanut memang best kan makan kek dayang salha fuhh terliur angah dibuatnyer..ermmm oo ye next year angah kesana tiket dah booking bolehlah jadi pemandu pelancong ye peanut bole tak?????

Amni said...

ok kah rasanya? kenak mek rasa sidak pun kek cam sama jak suma oo?

~♥ iella ♥~ said...

rasa cm nk minta ckit la kek lapis kt peanut tue...dah terliur-liur nieh...

nnt pos mai penang naa..hehe

ardinihumaira said...

plishhh dni ngidam kek tu! plishh huhu

* mEsSy * said...

sume ase teringin nak mkn.. hoho..

=D

WaWa said...

masam manis ya yaman!!! Suka!!! :D

peaNut said...

cik daya ~ selamat berpuasa jugak...mmg byk kek lapis kat kedai ni..huhu...mcm2 ada!!~

peaNut said...

stilla ~ hehe....ktk nyebut kek SR alu kek ya gk jd idaman kmk tok..huhu

peaNut said...

angah ~ insyallah..kalau xda papa..blh gak la jd tourist guide angah...huhuhu

peaNut said...

amni ~ ok la jwk..k melepas haus kata org tua..p masam manis ya nang naman la..nk cgek ya x berapa glak..

peaNut said...

iella ~ nyum nyum iella..jgn jeles eyh...

peaNut said...

ardini ~ jom la g kuching..nnti bawak dini g sana..

peaNut said...

messy ~ jom la makan...ngeeeeeee

peaNut said...

wawa ~ nang nyaman bh...hihihiii