be my Followers

klik klik klik

Tuesday, June 22, 2010

cheezles buah hatiku~

salam petang all~
tiba2 aku terasa cam nk bercerita pasal CHEEZLEs la..
msti korang tau cheezle tu apa kan...
huhuhuhuhu
kalau x tau gak..meh aku bagi tgk gmba aku & cheezles!!


haaaa...
keropok cheezles la babe!!
sedap keropok ni...aku suka sgt2..
ok,,nk tau knapa aku wat entry pasal cheezle ni??
cmni cerita nya..

aritu aku ngn my love melantak la mamam cheezle ni dlm kereta...


then,,aku tanya la dia satu soalan...
kira mcm ni la soalannya..
aku tulis lam bahasa sarawak k..
kalau sapa2 x faham..
aku sertakan jugak translationnya k...
hikhik..


aku : yang,,cmne kitak menikmati kropok tok dlm cara yg paling best??
( yang,,mcm mana cara sayang menikmati keropok ni dgn cara yg paling best?? )
my love : ambik,,masuk jak lam mulut,,kunyah 4kali,,pasya telan..camya jak la...huhu
( ambik,,masukkan dlm mulut,,kunyah 4kali,,then telan..cmtu je la..huhu)
aku : hurmmm....x best langsung cara ya....
my love : cmne gik la nk menikmati cara best ya??
( mcm mana la nk menikmati dgn best tu?? )
aku :  mun kamek...cara paling best menikmati cheezles tok eyh..mula2..masuk lam mulut..pecahkan lam mulut,,then hisap...fuh!!terasa kemasinannya...then,,bila nya dh lembut kenak hisap..baruk la telan...ya baruk cara menikmati dgn best sebest best nya...ahahaaha
( kalau saya...cara paling best menikmati cheezles ni...mula2..masukkan lam mulut..biar ia pecah dlm mulut,,then hisap...fuh!!terasa kemasinannya..then,,bila cheezles tu dh lembut kat dlm mulut..telan la...itula cara menikmati yg paling best )

hehehehe...
ada paham anda semua???
kalau susah nk fhm..sila baca tulisan berwarna biru sahaja k..
hihi
so,,aku nk tanya korang plak ni...
mcm mana cara korang menikmati cheezles dgn cara paling terbaek bagi korang..??
kasi share la ckit ok..

hurmmm..bila tulis pasal cheezles ni..
teringin plak nk mkn..


apa2 pun,,,cheezles mmg la sodappp!
i like it very2 much...
muah muah muah!!

korang semua jgn lupa share gak kat sini cara korang menikmati cheezles k!!
aku tggu respon korang~


p/s :
oh cheezles!!
balik kerja nnti msti pegi carik kau wahai cheezles..
hikhik

12 comments:

hudhud said...

sama macam u ! :P

peaNut said...

hehe...cmtu baru la best kan hudhud..layannnnnnn~

* mEsSy * said...

kita sama!! gimme five!!

=)

Stilla said...

sama juak mem..huhuhu...i like cheazel too..=)

peaNut said...

messy ~ yeay!!give u five..hehe..sedap hingga menjilat jari kan..

peaNut said...

mem tilla ~ spttnya cdak kropok cheezle tok berik kredit ngn kmk sbb polah entry pasal cheezle tok...ahahaha

bspotgurl said...

babe, i pun suka gak ler

peaNut said...

mmg byk org suka!!sedap kan kan kan..huhu~

ejum said...

alamk..dah lama xmakan...blanje 1 boleh..boleh buat makan sambil tgok bola malam2..hehe

peaNut said...

ejum ~ kalau ejum mmg dekat ngn peanut..leh la peanut lantingkan satu kat ejum..tp syg,,,,kita jauh la...d pisahkan laut china selatan..hikhik

fyna said...

adik org swak ke? hehe sis pnh kapel ngn org swak dulu
rindu nk ckp swak ag! hehe
sis pon suke kropok tu

peaNut said...

fyna ~ ye sis...org swk...so sis leh la cakap sarawak gak ni???