be my Followers

klik klik klik

Monday, June 28, 2010

sebelum keadaan x leh nk d ubah lagi..aku perlu carik jalan!!tolong la bagi idea kat aku...

salam readers ku semua..
hehe
arini korang dh makan???
aisehhhhh..tanya pasal makan plak..
actually..tu hint aku utk korang..
hint apa plak ni??mcm2 la aku ni kan...
hehehehehehehe

sebenarnya,,,kali ni aku nk cakap pasal makan!!
cmne nk control nafsu makan???
aku ni mmg suka makan...
padan gak la aku dpt AWARD KUAT MAKAN drpd miss kacang aritu..
hahahaha

tengok ni..gmba aku tengah melahap time lunch break jumaat lepas..
hikhik..
nyum nyum nyum!!
jgn jeles ye korang!!


hurmmm...
berbalik kepada cerita asal...
last month aku ada mtk pendapat readers pasal
haaa...
ingat x entry aku yg tu??
kalau x ingat or mmg xpenah baca pon..
klik je link tu..n korang baca la k..
dlm entry tu aku ada mtk cadangan cmne cara nk kurangkan berat badan...

byk gak la cadangan yg aku dpt dr rakan2 blogger...
tapi,,korang nk tau x???
susahnya aku ni nk buang tabiat makan aku ni...
aduiiii!!!
aku pon dh xtau cmne nk buat...

orang makan..aku pon nk makan..
pantang tengok makanan..
mmg aku nk makan...
cmne ni???
tolong!!!!!!!!!


haaa...
ni pon gmba makan2..



kat atas ni gmba aku ngn syeera..kwn sekerja aku...
gmba kami makan2 jugak..
kalau x silap aku..gmba ni kami ambik last 2weeks...
hurmmm

ok!!
sekarangg aku nk mintak pendapat korang..
perlukah aku ambik pil2 or slimming tea or bnda2 yg sama waktu dgnnya tu???
perlu x ek???

aku bukan apa..
sebenarnya malas la ku nk ambik bnda2 cmtu..
takut ada plak side effect kat kesihatan...
tp,,
aku mmg susah nk control cara pemakanan aku...
adusss!!dilemma betul la aku sekarang ni....

tolong la ye kwn2!!
sebelum berat aku cecah angka 70kg...
aku nk carik jln utk ubah diet aku...
kasi idea ckit cmne aku nk buat ni....
tolong ye!!!


p/s :
aku xnak jd lebih besar dr sekarang babe!!
tolong la...
ideas please!!~

19 comments:

Erina Asmawani said...

peanut try minum green tea before tdo..boleh singkirkan lemak & toxic at the same time.mmg bagus tuk kesihatan & xde kesan sampingan. Compare ngan produk2 diet lain, mmg certain tu mujarab, but still kena diet yg strict.pastu, takut ade side effect pulak kan. Huu.Good luck ;)

peaNut said...

ena ~ green tea..mcm senang jak cara ya...i'll try ok..thanks 4 the idea ya!!

faizerkaizer said...

haa,.peanut,. yang ni jangan tanya kaizer. kaizer mmg ada masalah yang sama juga,.sori xdapat tolong,.huhuhu

peaNut said...

kaizer ~ adui la kaizer..mmg susah kalau ada masalah cmni kan..hikhikhik..sian kita

Aleeya said...

peanut, ..takpe mkn je ..tgh sihat la nak makan, da sakit nnt tak lalu mkn haaaa tak ke kempunan nnt hehehehe

Alessandro said...

Nak turunkan berat badan dengan cepat dan mudah?

Amalkan pemakanan seimbang dan banyakkan senaman, buat yoga sebelah pagi dan petang.

Atau jogging2 sekali sekala..

Alessandro said...

Atau, boleh cuba RX Lite..cara ringkas dan mudah nak turunkan berat badan..

Or, banyakkan makan sayuran segar..

Kena kontrol nafsu makan juga.. :-)

peaNut said...

aleeya ~ betul gak tu...tp,,sebelum kena sakit..lebih baik elak dulu kan..hihi..nnti jd masalah obesiti plak..lagi susah...

peaNut said...

alessandro ~ aduii..xda cara yg lebih senang ke dear???mls la wat senam2 nih..RX lite tu cam penah dgr...tp,,xpenah try lagi...hehe..berkesan ek???

peaNut said...
This comment has been removed by the author.
Stilla said...

huhuhu tedah..program diet kita sik menjadi lah mem..kmk pun bggung juak tok..

tiefazatie said...

cam nie la peanut..yg penting jgn mkn mlm okie..after 6pm kalu leh dh xmkn mknan berat tau..=)

peaNut said...

tiefazatie ~ haaaa...cadangan tu cam senang ckit peanut nk ikut..i'll try that way k dear...tq utk cadangan tu..hehe

peaNut said...

stilla ~ harus kita carik jln mem...mun x alu sama besar ngn s*m kita tok lak..huhu

fyna said...

mkn je sume..jgn makan nasik and minum ais je.insyallah turun =)

peaNut said...

fyna ~ skrg mmg tgh proses x mkn nasik...hehehe..trying so hard la sis....uhuk uhuk

peaNut said...
This comment has been removed by the author.
* mEsSy * said...

yg niey messy ta dpt nak tolong.. huhu.. messy pown 2x5 jugak.. hukhuk..

=(

peaNut said...

messy ~ byk org ada masalah ni kan..susah nk carik jln penyelesaian...hurmmm