be my Followers

klik klik klik

Thursday, June 3, 2010

jom check pagerank blog kita!!

salam semua...
walaupun hari ni aku byk kerja...
tp sempat gak aku g blogwalking kejap tadi...

aku singgah jalan2 cuci mata kat blog LANUNSEPET 
kat sana aku baca la entry latest dia..
ni aku letak link kat sini kalau korang nk baca..

berdasarkan apa yg aku baca kat entry encik lanun ni...
pagerank ni penting untuk kita ukur sejauh mana popularnya blog kita..
ni berdasarkan jumlah carian pada search engine Google..


mcm mana cara untuk kita ukur mana letaknya blog kita??
kita tengok dari result yg kita dpt nnti..
sama ada kita akan dapat N/A (tiada data),1/10 hingga 10/10...
untuk pengetahuan korang jugak...
pihak Google ni x pentingkan betapa canteknya blog kita...
dia pentingkan pagerank saja..
jadi..kalau tinggi pagerank kita..
maka akan mudah la blog kita akan tersenarai dalam senarai carian dlm Google search engine nnti...


jadi..lepas baca apa aku sok sek sok sek kat atas ni..
msti korang pun nk check korang punya pagerank kan??huhu

cmne cara??
ok,,senang je..aku mudahkan keja korang...
korang scroll je mouse korang tu kat bawah sekali page blog aku ni...

jumpa x area yg mcm dlm gmba ni??


korang masukkan je URL blog korang kat sana..
then dapat la berapa pagerank korang!!
huuhu..

thanks kat LANUNSEPET atas entry yg sgt berguna ni..
apa lagi..
pegila check rank korang sekarang!!

selamat mencuba!!


p/s :
blog aku x glamour la...
aku punya pagerank nk tau x brapa??
hahaha
0/10..
adusss!!

8 comments:

Mr. J pengeRindu said...

blog awak cantiklah. . tak pernah tersenarai pagerank. :P

Entri Terkini :
1: Hari Gawai di Sarawak
2 : Kontest "pengeRindu"

LaNuNsepet said...

terharu nyer...
tq missbean :-)

takpa tak lama nanti naik lar..
nnt ada masa lanun kongsikan lagi tips macam mana nak naikkan lagi pagerank kita.

peaNut said...

~terima kasih mr. J..huhu..

~encik lanun..peanut dh follow awak..nnti buat lagi entry yg syok2 mcm ni k..huhu

bspotgurl said...

macam best je kan

peaNut said...

bsportgurl dh check pagerank awk??

faiz said...

pagerank tiada dlm senarai..hehe...0/10..haha..

anyway thanks follow my blog..
nk follow blik ke..huuhu

~Ann~ said...

sama la kita laling... nsb bk xde -0.. haha

peaNut said...

xpa kwn2...nnti kita kasi UP kita punya rank ok??huhuhu