be my Followers

klik klik klik

Saturday, July 17, 2010

novel yg pernah menarik minat aku..

salam & selamat mlm u all..
korang tgh wat apa tu..??
aku baru je lepas habis tgk JANGAN LUPA LIRIK kat astro ria tadi..
sgt kagum kat peserta tu sbb dpt sampai ke tahap RM500,000..
tp,,rezeki di cuma dpt menang RM100,000 je..
itupun dh cukup byk kan..
huhu

TAHNIAH la wat peserta tu...
aku gembira gak bg pihak dia..

berbalik kepada niat asal aku buat entry mlm ni...
aku nk share something ni...
ni terutama utk peminat@penggemar tegar NOVEL melayu..

utk pengetahuan korang..
aku ni bkn la seorang yg suka membaca..
x kira la..
buku2 ilmiah,,surat khabar,,majalah & lebih2 lagi novel..
aku mmg jarang berminat nk baca...

tp,,,dulu..masa tahun 2006..
time tu aku studi kat KOLEJ MATRIKULASI LABUAN..
aku ada la try pinjam sebuah novel dr kawan sekolej aku...
tba,,,aku jatuh hati plak kat novel tu..
walaupun aku ambik masa dkt nk sebulan utk habiskan novel tu...
tp,,novel tu mmg berjaya sentuh hati aku..

kalau korang tgk kulit novel ni..
mmg nmpk boring..
kalau baca sinopsis pon mcm boring..
tp,,entah kenapa la...
aku leh suka ngn cerita karangan RAMLEE AWANG MURSHID ni...

tp,,ada gak aku dgr2 org cakap cerita ni membosankan..
hurmmm...
pendapat lain org so lain2 jugak la kan...

kalau korang2 yg mmg kaki novel tu..
try la carik novel ni..

novel bertajuk..
HATIKU DI HARAJUKU

meh baca ckit sinopsis cerita ni...

"Ryu-Watanabe berasa tidak dirahmati; dilahirkan di penjara dan membesar di rumah kebajikan. Sepanjang hidupnya tidak pernah tenteram lalu membawa diri ke Jepun. Dia menyertai satu kumpulan yakuza dan menjadi samurai yang mahir bermain pedang. Jenaya adalah gelanggang permainannya dan penamat permainan itu adalah maut.
Dalam kumpulan itu, dia jatuh cinta dengan Noriko. Kisah mereka dan kumpulan yakuza menjadi tarikan kepada Sabrina untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Dia bersama Murni melancong ke Tokyo untuk mencari Ryu-Watanabe.
Adakah mereka dapat menemui Ryu-Watanabe? Siapa sebenarnya Ryu-Watanabe itu? Adakah dia menyesal menganggotai kumpulan yakuza dan menjadi samurai?"
 
 
haaaa..
amacam???
mcm misteri je kan...
so,,kalau jmpa buku ni..
try la menghayati watak RYU WATANABE tu..
aku penah menitis airmata gak masa baca novel ni..
 
kalau pendapat kita berbeza..
itu normal la kan..
aku sekadar nk berkongsi je...
hehe
 
 
 
 
p/s :
aku jarang la baca novel dr mula smpai habis..
msti lompat2 page..huhu
novel ni je yg aku baca dr mula sampai habis...
hihihihi
sbb tu aku x leh lupakan novel ni...

12 comments:

PinQib said...

huhu.. sy tetap suka tulisan anis ayuni.. d bomb dan NB.. aishh

bspotgurl said...

membaca ni boleh menambah ilmu pengetahuan beb. so rajin-rajinlah membaca yea ;)

ardinihumaira said...

;) dni suka RAM juga! besttt

HEMY said...

100 ribu eh orang tu dapat..sungguh2 haaa emosiiii

diraja22 said...

suka baca novel 2 ke..
or suka kt hero dia..

peaNut said...

pinQib ~ peanut xtau sgt pasal penulis2 ni..hehe

peaNut said...

bspotgurl ~ susah la nk pupuk minat membaca dlm diri peanut ni...sbb dr kecik mmg peanut xsuka membaca..huhu

peaNut said...

ardini ~ peanut cuma penah baca satu ni je novel dia..hihi

peaNut said...

diraja ~ 70% suka kat hero dia...huhu

peaNut said...

hemy ~ yup...dia dpt 100,000..hebat kan..huhu..leh byr cash keta tu..hihi

PinQib said...

comel nye adek ktk.. agaga..


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Wo ai ni♥


ps.. pos sikit suvinear...

peaNut said...

pinQib ~ alaaa...slh window lagi la..huhu