be my Followers

klik klik klik

Thursday, July 29, 2010

teringin or mengidam??

salam u all..
hehe
pagi2 dh aku nk bercerita pasal teringin or mengidam nih...
aku pun xtau la..
beza sgt ke dua words ni..
hurmmm...
apapun,,itu x penting la...
actually cerita nya cmni....


last week kami sekeluarga balik kampung..
so,,bersantai la kat umah my auntie yg aku panggil ANJANG..
huhu

kat dpn rumah anjang aku ni ada pokok asam mangga..
kalau ikutkan..
aku mmg xsuka mkn bnda yg masam2 cmni..
entah kenapa aritu aku teringin plak...

masa kami dh nk berangkat balik ke kuching tu..
last minit aku mintak my kazen jolokkan buah tu utk aku..haha
belum masak lagi buah tu..



menjolok jugak la my kazen..
hehe
eh salah...my anjang yg jolok..
kazen aku plak tolong sambut buah tu..
kalau jatuh ke tanah nnti pecah plak buah tu..



ahaha..
ni plak..wajah2 gembira lepas berjaya jolok buah..
hihi

oleh kerana buah ni lum masak lagi..
so,,kena peram dulu la utk 2 3 hari baru sedapp d makan..
huhuhuhu...



anyway,,,aritu terlupa cakap kat my anjang n my kazen terima kasih sbb kasi buah tu..
hehe
so,,nk cakap kat sini la..
thank u so much ye!!
hehe
nnti jolokkan lagi...
kihkih




p/s :
kalau dpt bnda free mmg best kan..
main mtk je kat org..
kihkih
jgn marah ye my kazen!!

12 comments:

Amni said...

kmk da buah tok kat umah.. 2 igek jak... mbak dari kuching. tapi sik juak makan2.. hahahah...

AngahSayang2314 said...

betul tue kalau benda free memang sedap hehehe

ardinihumaira said...

teringin kot... kalo cakap mengidam ada yang mengata kita bukan2. dni dah kena kat twitter... dni cakap mengidam nak makan nasi air kalahkan orang pregnant... dni demam masa tu... adatla kan mengidam nak makan yang selera tekak je.. ada orang cakap---> mengidam yang betul2 kot takkanla mengidam kalau tak pegnen. cisss... jahatnya mulut dia! wuwuwwuwwuuu sentap dni tao yunk :'(

* mEsSy * said...

klaka la cara dia smbut.. hihi.. jgn gtau dier.. =P

PutRee SeJiNjaNg said...

uuuiiii asam mangga...mek mok mem...mbak g opis...kita berulam rami2...

peaNut said...

amni ~ kmk pun sebenanya jarang maok mkn buah tok...riya tek pande teringin ndah..huhu

peaNut said...

angah ~ angah ni asyik nk mkn free je..ahaha

peaNut said...

ardini ~ ha ah...rasanya perkataan teringin lebih sesuai kan..hhuhu

peaNut said...

messy ~ xyah bagi tau..nnti dia akan baca sendiri..huahuahua

peaNut said...

stilla ~ 2igek jak kmk oleh riya mem..dh bis d mkn dh..hhuhu

Miss_Yanfie (,")(",) said...

wahhh...ni feberet Yanfie k...
Terliur jerkk.. huhu...mintak cket :)

peaNut said...

yanfie ~ hehe..dh abiss laaa